Στο εδώλιο 21 άτομα για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα

Στο εδώλιο 21 άτομα για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν συνολικά 21 άτομα, μεταξύ των οποίων και η τέως περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου για σειρά πράξεων, αλλά κυρίως παραλείψεων που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 24 συμπολίτες μας από τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα.

Δύο χρόνια μετά την καταστροφή σε ζωές και περιουςίες, που άφησε πίσω της ανθρώπινες απώλειες και συντρίμμια , η δικαιοσύνη κατόρθωσε να ολοκληρώσει τις σχετικές διδικαςίες και να ορίσει τη δίκη για τις 24 Ιανουαρίου του 2020.

Η δίκη πρόκειται να ξεκινήσει ενώπιον του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας και αφορά σύμφωνα με το νόμο σε αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.

Την έρευνα της υπόθεσης είχε αναλάβει η εισαγγελέας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, που την έφερε σε πέρας ασκώντας τις ποινικές διώξεις και θεμελιώνοντας τις κατηγορίες σε βάρος της Ρένας Δούρου και των λοιπών με πολυςέλιδο πόρισμα. Πλην της τέως περιφερειάρχη κατηγορούμενοι είναι ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, οι τότε δήμαρχοι της Περιοχής, Ελευςίνασς, Μάνδρας και Μεγάρων και οι δαςάρχες Αιγάλεω και Μεγάρων και υπάλληλοι των δασαρχείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή