«Σαν παιδί σε πύργο ελέγχου αεροδρομίου ο Ντ. Τραμπ»

«Σαν παιδί σε πύργο ελέγχου αεροδρομίου ο Ντ. Τραμπ»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Με αγωνία αναμένεται η έκδοση βιβλίου με θέμα την καθημερινότητα στον Λευκό Οίκο επί Ντόναλντ Τραμπ, με συγγραφέα ανώνυμο στέλεχος της προεδρίας, το οποίο είχε δημοσιεύσει επικριτικό άρθρο για την κυβέρνηση Τραμπ σε περυσινό φύλλο των New York Times. Στο βιβλίο, ο ανώνυμος συγγραφέας παρομοιάζει τον πρόεδρο με «δωδεκάχρονο χειριστή συστημάτων εναέριας κυκλοφορίας», ενώ αποκαλύπτει ότι συνάδελφοί του εξέταζαν το ενδεχόμενο ομαδικής παραίτησής τους, σε μια προσπάθεια να ηχήσουν συναγερμό.

Στο βιβλίο του, με τίτλο «Η προειδοποίηση», ο ανώνυμος συγγραφέας περιγράφει πώς τα παρορμητικά μηνύματα του Τραμπ στο Twitter προκαλούν κρίσεις πανικού σε ανώτατα κυβερνητικά στελέχη. «Είναι σαν να φθάνεις στον οίκο ευγηρίας και να βρίσκεις τον ηλικιωμένο θείο σου να τρέχει γυμνός στους κήπους και να βρίζει υψηλόφωνα, καθώς το νοσηλευτικό προσωπικό προσπαθεί να τον περιορίσει. Οι αντιδράσεις σου είναι έκπληξη, θυμηδία και ντροπή ταυτόχρονα», γράφει.

«Δειλός και ψεύτης»

Το πόνημα επέκρινε η υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου, Στέφανι Γκρίσαμ, λέγοντας: «Ο δειλός που έγραψε αυτό το βιβλίο δεν το υπέγραψε, καθώς γνώριζε ότι όλα όσα έγραψε είναι ψέματα. Πρόκειται για έργο μυθοπλασίας». Σύμφωνα με δηλώσεις του στην εφημερίδα Washington Post, ο συγγραφέας επέλεξε να μη δημοσιεύσει το βιβλίο με την υπογραφή του, καθώς «η συζήτηση δεν αφορά εμένα, αλλά όλους εμάς και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την προεδρία, καθώς και το πώς αυτή αντικατοπτρίζει το κύρος της χώρας μας». Στις σελίδες του, ο συγγραφέας εμφανίζει τον Τραμπ να προβαίνει σε μισογυνικές και ρατσιστικές δηλώσεις, σχολιάζοντας την εξωτερική εμφάνιση ή το βάρος συνεργατών του ή ακόμα και επισκεπτών, στον Λευκό Οίκο.

Σε ένα περιστατικό που περιγράφει ο ανώνυμος συγγραφέας, ο πρόεδρος εμφανίζεται να λέει ότι οι μετανάστριες από το Μεξικό που εισέρχονται στις ΗΠΑ με τα παιδιά τους είναι άχρηστες. «Εάν έφερναν τους άνδρες τους, θα μπορούσαμε να τους βάλουμε να μαζεύουν καλαμπόκι στα χωράφια», φέρεται να έχει πει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή