Μπάσκετ: Εποχή Πιτίνο στην Εθνική

Μπάσκετ: Εποχή Πιτίνο στην Εθνική

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H εποχή του Ρικ Πιτίνο στον πάγκο της εθνικής ομάδας, με την προσδοκία να μην περιοριστεί μόνο στο προολυμπιακό τουρνουά, αλλά να επεκταθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, στο Τόκιο, άρχισε από την εγκάρδια συμφωνία του προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου με τον Αμερικανό προπονητή. Στη συνάντηση που διήρκεσε δύο ώρες στα γραφεία της ομοσπονδίας, όπου ο Πιτίνο επισκέφθηκε την αίθουσα τροπαίων με τους τίτλους και φωτογραφήθηκε με αυτά των κατακτήσεων του Ευρωμπάσκετ 1987 και 2005, σφραγίστηκε η προφορική συμφωνία που υπήρχε, πριν από την άφιξη του Αμερικανού τεχνικού στην Αθήνα.

«Είναι τιμή να αποδεχθώ αυτή τη θέση. Ανυπομονώ. Μόλις ανακοινωθούν οι όμιλοι των προολυμπιακών τουρνουά και οι έδρες που θα διεξαχθούν στις 15 Νοεμβρίου, θα αρχίσω τη δουλειά» δήλωσε ο Πιτίνο, που θα παρουσιαστεί επισήμως την ερχόμενη Δευτέρα.

«Η περυσινή παρουσία του στην Ευρώπη και το όνομά του, μας οδήγησαν στην επιλογή του. Γνωρίζει την Ελλάδα και τους παίκτες που έχουμε στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στο ΝΒΑ. Εχουμε τον Πιτίνο γιατί ο πήχυς είναι ψηλά για το προολυμπιακό τουρνουά και θέλουμε την πρόκριση. Η ομοσπονδία κοιτάει πώς θα πάει καλύτερα το ελληνικό μπάσκετ. Δεν δίνει απαντήσεις…», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η συγκρότηση του τεχνικού επιτελείου, στο οποίο θα είναι ο νυν προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Θανάσης Σκουρτόπουλος και θα λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος με τους διεθνείς παίκτες, τους οποίους έχει συνεργαστεί τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ θα καθοδηγήσει την Εθνική στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021.  Ο Πιτίνο θα έχει άμεσο συνεργάτη του, Αμερικανό προπονητή. Στο θέμα της ανταπόκρισης των διεθνών παικτών που θα προσκληθούν, ο 67χρονος τεχνικός θα επικοινωνήσει με όλες τις επιλογές παικτών που θα κάνει και εφόσον ακούσει το «ναι», θα τους καλέσει επισήμως. Ιδιαίτερα στο θέμα των αμερικανοθρεμμένων ομογενών, όπως ο Ντόρσεϊ, ο Κουφός και ο Ογκαστ, ο Ρικ Πιτίνο εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα τεθούν στη διάθεσή του.

Ερώτημα ο Γιάννης

Το μοναδικό ερώτημα υπάρχει για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, εξαιτίας, πρωτίστως της ολοκλήρωσης των αγωνιστικών υποχρεώσεών του στο ΝΒΑ και εφόσον οδηγήσει τους Μιλγουόκι Μπακς στους τελικούς του ΝΒΑ που αναμένεται να τελειώσουν, περίπου στις 15-20 Ιουνίου. Με την έναρξη των προολυμπιακών τουρνουά στις 23 Ιουνίου, τα χρονικά περιθώρια θα είναι, ουσιαστικά, ανύπαρκτα. Αν η πορεία των Μπακς ολοκληρωθεί, όπως πέρυσι, στους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας, ο Greek Freak θα είναι διαθέσιμος από τα τέλη Μαΐου στην εθνική ομάδα. Ο 67χρονος προπονητής θα έχει περισσότερες από μία συναντήσεις με τον Γιάννη, στις ΗΠΑ. Στο οικονομικό σκέλος ο Πιτίνο ζήτησε να μην υπογράψει συμβόλαιο (θα γίνει για τυπικούς λόγους) και δεν συζητήθηκε ποσό ανταμοιβής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στον προπονητή θα δοθεί μπόνους σε πιθανή πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα υπάρξει ανταμοιβή για την παρουσία της ελληνικής ομάδας στο Τόκιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή