Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ γράφει στην «Κ» για τη στενή συνεργασία Αθήνας-Πεκίνου και για το μέλλον των ελληνοκινεζικών σχέσεων.

– Αντιδράσεις στις μεγάλες σχολές φέρνει το αυξημένο κύμα μετεγγραφών. Τα περιφερειακά ΑΕΙ αποψιλώνονται, τα κεντρικά ασφυκτιούν.

– Οι επικουρικές συντάξεις επιστρέφουν στα επίπεδα του 2016. Από τις αρχές του 2020 θα καταβάλλονται χωρίς τις μειώσεις του νόμου Κατρούγκαλου.

– «Μου κόλλησαν το όπλο στο μέτωπο». O άγνωστος φάκελος για την ενέδρα ενόπλων στα Εξάρχεια κατά ανδρών του Λιμενικού, τον Απρίλιο.

– Το Πολεμικό Ναυτικό και ο έλεγχος των περιοχών εθνικού συμφέροντος – οι ανάγκες για ανανέωση οπλοστασίου και εγκαταστάσεων

– Συναγερμός στην κυβέρνηση για το προσφυγικό. Το ζήτημα απαιτεί σοβαρότητα -συστάσεις στους βουλευτές της ΝΔ από το Μαξίμου να μη “ρίχνουν λάδι στη φωτιά”.

– «Όσα συζητήσαμε με τον Καραμανλή». Προδημοσίευση του δεύτερου τόμου του βιβλίου του Αλέξη Παπαχελά με τις εξομολογήσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για την μεταπολίτευση.

– Τραγωδίες στο «ποτάμι των νεκρών». Ο ιατροδικαστής Αλεξανδρούπολης Παύλος Παυλίδης περιγράφει στην «Κ» την πιο μακάβρια πλευρά του προσφυγικού.

– Παροχή νερού στην Αίγινα … υποβρυχίως . Έτοιμος ο αγωγός που θα την συνδέσει με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ.

– «Αναδάσωση» των βυθών με πολύτιμες ποσειδωνίες. Οι δύτες -κηπουροί και ο ρόλος των θαλάσσιων λιβαδιών στο οικοσύστημα.

– «Κάντε ό,τι έκανε την Εσθονία για να γίνει “τίγρη της Βαλτικής”. Ο πρώην πρόεδρος της χώρας Τόμας Χέντρικ Ίλβες μιλάει στην «Κ» για την ανάπτυξη που προκαλεί η ψηφιακή μετάλλαξη μιας χώρας.

– «Μάθε παιδί μου σωστή διατροφή». Έρευνα σε έξι χώρες ανέδειξε τα ελληνόπουλα ως τα πλέον υπέρβαρα.

– «Έτσι θα πάρετε πίσω τα Γλυπτά του Παρθενώνα». Ο κορυφαίος Αυστραλός δικηγόρος Τζέφρι Ρόμπερτσον επιμένει στο νέο του βιβλίο σε συγκεκριμένη νομική οδό για την επιστροφή των κλεμμένων γλυπτών..

–  Όλα ανοιχτά στο τρίγωνο ΗΠΑ-Ρωσίας- Τουρκίας.

– «Twitter», το υπερόπλο του Τραμπ. Οι Δημοκρατικοί αναζητούν τρόπους να αντιμετωπίσουν την κυριαρχία του Προέδρου στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

– «Βουβές» οι εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου στη Βρετανία- Μπορεί να μην έχουν την έκβαση που προσδοκά ο Τζόνσον ούτε να λύσουν το αδιέξοδο του Brexit.

– «Το 2012 να κοιτάξουμε κάτω από το χαλί». Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης στο «Γεύμα με την “Κ”»

– Καινοτόμοι της ελληνικής γης . Για δωδέκατη χρονιά το περιοδικό «Γαστρονόμος» της «Κ» βράβευσε αγωνιστές της ζωής και της παραγωγής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή