Ενα εικοσιτετράωρο με τη σοπράνο Βάσια Ζαχαροπούλου

Ενα εικοσιτετράωρο με τη σοπράνο Βάσια Ζαχαροπούλου

3' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

07.45-08.30

Ξυπνητήρι. Πατάω αναβολή, χρειάζομαι άλλα 10 λεπτά ύπνου. Πρακτικά χρειάζομαι πολύ περισσότερα, αλλά δεν έχω περιθώριο. Το πρωινό ξύπνημα γίνεται πολύ δύσκολο εν μέσω περιόδου εντατικών προβών. Εντέλει το παίρνω απόφαση να σηκωθώ. Ετοιμάζω το αγαπημένο μου πρωινό, μαύρο ψωμί με ταχίνι και μέλι και μία κούπα καφέ εσπρέσο να μοσχοβολάει το σπίτι.

08.30-9.30

Στην κουζίνα. Ξεκινάω την προετοιμασία του φαγητού της ημέρας. Μια και συνήθως φεύγω το πρωί και γυρίζω το βράδυ, φροντίζω να παίρνω πάντα μαζί μου το μεσημεριανό μου καθώς και διάφορα σνακς που τρώω ανάμεσα στα γεύματα. Είμαι πολύ σχολαστική στο θέμα της διατροφής από τότε που συνειδητοποίησα πόσο καλό κάνει στον οργανισμό μου και στις αντοχές μου. Την περίοδο αυτή που κουράζομαι αρκετά, προτιμώ να συνδυάζω πρωτεΐνη με σαλάτα. Χωνεύεται εύκολα και μου δίνει την ενέργεια που χρειάζομαι. Αποφεύγω τα γαλακτοκομικά, γιατί μου προκαλούν βραχνάδα και ταλαιπωρούμαι φωνητικά. Κάνω ένα γρήγορο ντους, φοράω άνετα ρούχα πρόβας, οργανώνω τα ταπεράκια μου. Λίγο πριν φύγω, κάθομαι στο πιάνο για ένα μικρό φωνητικό ζέσταμα. Το πρωινό ζέσταμα μου έχει γίνει πια καθημερινότητα. Είτε έχοντας ως κίνητρο κάποια επερχόμενη παραγωγή είτε όχι, επιδιώκω να κρατάω τη φωνή μου σε φόρμα. Δυο-τρεις μαλακές ασκήσεις και έφυγα!

10.00-15.00

Κτίριο προβών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Φέτος πραγματοποιείται ένα από τα όνειρά μου: ερμηνεύω τον ρόλο της Ελάιζα Ντούλιτλ στο μιούζικαλ «Ωραία μου κυρία» των Αλαν Τζέι Λέρνερ και Φρέντερικ Λόου, που ανεβαίνει μεταφρασμένο στην Εναλλακτική Σκηνή στις 21 Νοεμβρίου. Είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς ρόλους που έχω κληθεί να ερμηνεύσω μέχρι σήμερα τόσο σε φωνητικό όσο και σε υποκριτικό επίπεδο. Εχει μια πολυπλοκότητα αφού μιλάμε για μια ηρωίδα που υφίσταται πλήρη μεταμόρφωση κατά το δεύτερο ήμισυ του έργου. Αφήνομαι στα χέρια του σκηνοθέτη μας, Γιάννου Περλέγκα, o οποίος θα ερμηνεύσει και τον ρόλο του Χένρι Χίγκινς. Ο Γιάννος με καθοδηγεί σε μονοπάτια που δεν είχα τολμήσει να περπατήσω σκεπτόμενη τον ρόλο αυτό. Βασίζει πολύ τη σκηνοθεσία του στον «Πυγμαλίωνα», το θεατρικό έργο του Τζορτζ Μπέρναρντ Σο, στο οποίο είναι βασισμένο το μιούζικαλ αυτό. Αντιμετωπίζει τον ρόλο της Ελάιζα όπως θα αντιμετώπιζε την προσωπικότητα μιας τραγικής ηρωίδας του Βέρντι. Κάθε πρόβα τελειώνει με μια καινούργια ανακάλυψη.

16.00-18.00

Στο στούντιο. Αυτή την περίοδο ηχογραφώ μια νέα ταινία για λογαριασμό της Disney, το «Ψυχρά κι ανάποδα 2». Θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες τον Νοέμβριο, είναι το σίκουελ του «Ψυχρά κι ανάποδα» (Frozen) του 2013. Καλούμαι και πάλι να δώσω τη φωνή μου στον χαρακτήρα της πριγκίπισσας Αννας. Οταν ηχογραφούσαμε την πρώτη ταινία, κανείς μας δεν φανταζόταν ότι θα γινόταν μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της Disney. Με τη μεταγλώττιση και το voice-over ασχολούμαι από το 2011. Οταν μπαίνω στο στούντιο, νιώθω σαν στο σπίτι μου. Μια και περνάω αρκετές ώρες εκεί όταν έχω εγγραφή κινηματογραφικής ταινίας, συνήθως βγάζω τα παπούτσια μου μέσα στο booth και γενικώς κάνω ό,τι μπορώ προκειμένου να νιώθω άνετα. Με διευκολύνει στο να αποδώσω όπως θέλω.

19.00-20.00

Στο γυμναστήριο. Δύο χρόνια πριν, μια κήλη στη μέση μου με καθήλωσε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο κρεβάτι. Μεταξύ άλλων κακών, με έφερε στη δύσκολη θέση να ακυρώσω παραστάσεις. Από τότε υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα τον θωρακίσω ώστε να περιορίσω τις πιθανότητες να μου ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο. Ετσι ανακάλυψα το πιλάτες. Είναι το μόνο είδος γυμναστικής που απολαμβάνω και με ωθεί στο γυμναστήριο, το οποίο κατά τ’ άλλα βαριέμαι αφόρητα!

20.30-22.00

Επιστροφή στο σπίτι, στη φωλίτσα μου. Ετοιμάζω βραδινό φαγητό, κάνω ένα λυτρωτικό ζεστό μπάνιο και κουρνιάζω στον καναπέ. Αν έχω ταλαιπωρήσει τη φωνή μου κατά τη διάρκεια της μέρας περισσότερο από όσο θα ήθελα, ετοιμάζω ένα αφέψημα με τσάι του βουνού, κανέλα, τζίντζερ και μέλι βανίλια. Νομίζω ότι κάθε μήνα καταναλώνω κατά μέσον όρο ένα κιλό μέλι. Είναι θαυματουργή τροφή και οι ευεργετικές της ιδιότητες με έχουν σώσει πολλάκις από άσκοπη χρήση φαρμάκων για τον λαιμό. Ακολουθεί επανάληψη στα λόγια και στις σκηνοθετικές οδηγίες για την αυριανή πρόβα.

22.00-23.30

Στο κρεβάτι. Τσεκάρω το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας, απαντάω σε email, χαζολογάω στην τηλεόραση όποια b-movie μπορεί να παίζει εκείνη την ώρα. Γύρω στις 22.30… πατροπαράδοτα μιλάω με τη μαμά μου στο τηλέφωνο για να μου κάνει παράπονα που δεν με βλέπει όσο θα ήθελε. Καληνύχτα!

«Ωραία μου κυρία», στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, από 21 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου. Σκηνοθεσία: Γιάννος Περλέγκας. Παίζουν: Χριστίνα Ασημακοπούλου, Βάσια Ζαχαροπούλου, Γιάννος Περλέγκας, Μιχάλης Τιτόπουλος, Νικόλας Μαραζιώτης, Βασίλης Δημακόπουλος, Γιάννης Μανιατόπουλος, Αντώνης Αντωνιάδης κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή