Βολιβία: Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης καλεί τον Μοράλες να παραιτηθεί

Βολιβία: Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης καλεί τον Μοράλες να παραιτηθεί

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στη Βολιβία Κάρλος Μέσα υποστήριξε σήμερα πως ο πρόεδρος Έβο Μοράλες δεν πρέπει να είναι υποψήφιος σε νέες εκλογές, αφού ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) διαπίστωσε σοβαρές παρατυπίες στις εκλογές της 20ης Οκτωβρίου.

Ο Μοράλες είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα πως συμφωνεί να διεξαχθούν νέες εκλογές αφού ο ΟΑΚ έδωσε στη δημοσιότητα την προκαταρκτική έκθεσή του, στην οποία αναφέρει πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τη νίκη του Μοράλες στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Ο Μοράλες δήλωσε ακόμη πως θα αντικαταστήσει τα μέλη του εκλογικού συμβουλίου, τα οποία δέχθηκαν πυρά μετά τη διατύπωση κατηγοριών για εκλογική νοθεία στις εκλογές της 20ης Οκτωβρίου, τις οποίες κέρδισε ο ίδιος, διατηρώντας το προεδρικό του αξίωμα.

Ο Μέσα κάλεσε τον Μοράλες να παραιτηθεί.

«Πιστεύουμε πως ο πρόεδρος Μοράλες οφείλει να πάρει αυτή την απόφαση, αν του απομένει ένα γραμμάριο πατριωτισμού θα πρέπει να αποσυρθεί», δήλωσε ο Κάρλος Μέσα, ο οποίος είχε ηττηθεί στις εκλογές του Οκτωβρίου, την ακύρωση των οποίων ζήτησε ο ΟΑΚ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή