Ο Εβο Μοράλες ζήτησε πολιτικό άσυλο στο Μεξικό

Ο Εβο Μοράλες ζήτησε πολιτικό άσυλο στο Μεξικό

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο παραιτηθείς πρόεδρος της Βολιβίας, Εβο Μοράλες, ζήτησε πολιτικό άσυλο στο Μεξικό, όπως ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας αυτής.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ έκανε γνωστό ότι το αίτημα του Μοράλες έγινε δεκτό και ενημερώθηκε σχετικά ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών.

Ζητήθηκε, επίσης, από το υπουργείο Εξωτερικών της Βολιβίας να εγγυηθεί την ασφαλή έξοδο του Μοράλες από τη χώρα.

Την Κυριακή ο Εμπράρδ πρόσφερε άσυλο στον Εβο Μοράλες, κάνοντας γνωστό ότι η μεξικανική πρεσβεία στη Λα Πας έχει ήδη υποδεχθεί περίπου 20 κυβερνητικούς αξιωματούχους και κοινοβουλευτικούς.

Η υπουργός Εσωτερικών Όλγκα Σάντσες Κορδέρο «αποφάσισε να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στον κ. Εβο Μοράλες», είπε ο Εμπράρδ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Πόλη του Μεξικού, εξηγώντας ότι «απειλούνται η ζωή και η σωματική ακεραιότητα» του πρώην προέδρου.

«Θα ενημερώσουμε αμέσως το υπουργείο Εξωτερικών της Βολιβίας ότι με βάση το διεθνές δίκαιο πρέπει να παράσχει ασφαλή διέλευση» στον Μοράλες, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή