Νικητής στο γήπεδο και στην… εξέδρα ο ΠΑΟ

Νικητής στο γήπεδο και στην… εξέδρα ο ΠΑΟ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο,τι δεν χάρηκε την τελευταία στιγμή πέρυσι στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Ολυμπιακό και φέτος με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, το κέρδισε την τρίτη και… φαρμακερή ο Παναθηναϊκός στο κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ, κάνοντας την πιο μεγάλη ανατροπή των τελευταίων χρόνων στη Σούπερ Λιγκ 1.

Πολύ σπάνια σε παιχνίδια τέτοιου επιπέδου το 0-2 μετατρέπεται μέσα στα τελευταία 25 λεπτά σε 3-2, γι’ αυτό και η αξία αυτής της νίκης αποδεικνύεται ανεκτίμητη για τον Παναθηναϊκό. Είναι μια τεράστια ένεση ηθικού και ψυχολογίας, αναστρέφει το βαρύ κλίμα στην πιο κρίσιμη καμπή της περιόδου, κρατά «ζεστό» τον κόσμο που με τόσο κόπο μαζεύτηκε ξανά στο γήπεδο, αναδεικνύει νέους πρωταγωνιστές όπως ο Περέα και αποδεικνύει πόσο δεμένα είναι τα μέλη αυτής της ομάδας, μέσα σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον. Η πίστη που υπήρχε για την ανατροπή και το πάθος με το οποίο έζησαν το παιχνίδι όλοι, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, είναι πολύ καλά σημάδια για το μέλλον. Ομάδα που αντιδρά έτσι με τον προπονητή της να είναι καθηλωμένος στην εξέδρα λόγω τιμωρίας, είναι σίγουρα πιο δυνατή απ’ όσο δείχνει η εικόνα της στη βαθμολογία.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε με κερδισμένους τέσσερις βαθμούς τα δύο απανωτά ντέρμπι με ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και για ελάχιστα δευτερόλεπτα στην Τούμπα δεν πέτυχε το απόλυτο 2×3. Με τη συγκομιδή αυτή, έχει για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της περιόδου καθαρό δρόμο για τα πλέι οφ, μια και το πρόγραμμά του γίνεται πιο βατό στη συνέχεια και επιτρέπει τις ελπίδες για ένα νικηφόρο σερί. Με τη νίκη επί της ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να περάσει αυτή τη λεπτή διαχωριστική γραμμή και να ανασάνει. Μετά τη νίκη της Λαμίας στη Λάρισα, αν έχανε το ντέρμπι θα είχε από κάτω του στη βαθμολογία μόνο Παναιτωλικό, Πανιώνιο και πάνω στην πλάτη του τεράστια πίεση…

• Σε αρθροσκόπηση για να καθαριστεί το γόνατό του θα υποβληθεί ο Ινσούα, εκμεταλλευόμενος τη διακοπή του πρωταθλήματος και τη συμπλήρωση επτά κίτρινων καρτών, που τον αφήνουν εκτός στα δύο επόμενα παιχνίδια με Παναιτωλικό (στο Αγρίνιο) και Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ. Οι Πούγγουρας, Σένκεφελντ συμπλήρωσαν από τέσσερις κίτρινες, τιμωρούνται με μία αγωνιστική και θα δηλωθούν να λείψουν σε έναν από τους επόμενους τέσσερις αγώνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή