Ελληνοτουρκικό θρίλερ με Αμερικανό στις Καστανιές Εβρου

Ελληνοτουρκικό θρίλερ με Αμερικανό στις Καστανιές Εβρου

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μίνι» θρίλερ με Αμερικανό υπήκοο, ύποπτο για τζιχάντ, εκτυλίχθηκε χθες στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, στον Εβρο. Η υπόθεση έγινε γνωστή από δημοσιεύματα στον Τύπο της Τουρκίας, που ανέφεραν ότι ο ύποπτος βρισκόταν εγκλωβισμένος στη «νεκρή ζώνη» μετά την απέλασή του από τη γειτονική χώρα και την άρνηση της Ελλάδας να τον δεχθεί. Φωτογραφίες μάλιστα που είδαν το φως της δημοσιότητας, απεικόνιζαν έναν άνδρα να βρίσκεται πράγματι στην έκταση που μεσολαβεί ανάμεσα στους μεθοριακούς σταθμούς Ελλάδας και Τουρκίας, στις Καστανιές.

Ο ύποπτος ήταν αραβικής καταγωγής, ενώ πηγές από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διευκρίνισαν ότι δεν πέρασε από την Ελλάδα πριν καταλήξει στην Τουρκία. Οι ελληνικές αρχές αρνήθηκαν την είσοδό του στη χώρα, σφράγισαν το διαβατήριό του και τον επέστρεψαν στην Τουρκία. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται ότι οι Τούρκοι αστυνομικοί ζήτησαν από τους Ελληνες συναδέλφους τους να παραλάβουν τον Αμερικανό υπήκοο, επικαλούμενοι ότι είχε λήξει η ισχύς της βίζας του.

«Ο προαναφερόμενος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εισέλθει στην Ελλάδα και στη συνέχεια επέστρεψε στην Τουρκία, συνοδευόμενος από τους Τούρκους αστυνομικούς», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. «Σήμερα (σ.σ. χθες) το απόγευμα ο εν λόγω επανήλθε εκ νέου, μόνος του, στον ίδιο συνοριακό σταθμό και ζήτησε να εισέλθει στην Ελλάδα. Οι ελληνικές αρχές δεν του επέτρεψαν την είσοδο και σφράγισαν το διαβατήριό του. Κατόπιν τούτου επέστρεψε στην Τουρκία», καταλήγει η ανακοίνωση. Από έλεγχο που διενεργήθηκε σε βάσεις δεδομένων ελληνικών και συνεργαζόμενων χωρών, δεν προέκυψε εμπλοκή του σε υποθέσεις διεθνούς τρομοκρατίας. Χθες, η Αγκυρα ξεκίνησε τις απελάσεις τζιχαντιστών που κρατούνται στην Τουρκία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή