Ο ΔΗΚΤΗΣ (12/11/19)

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δύο επιστολές του Γ. Στουρνάρα

Με αντιπροσωπεία της Industrial and Commercial Bank of China, που επισκέπτεται την Αθήνα, συναντήθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο πρόεδρος της τράπεζας Chen Siqing, ο γενικός διευθυντής του τμήματος διεθνούς τραπεζικής Zhang Weiwu και ο επικεφαλής του Γραφείου Αντιπροσωπείας στην Αθήνα Chen Guangping. Υπενθυμίζεται πως η ΤτΕ έχει ενημερώσει την Industrial and Commercial Bank of China (Europe) S.A. ότι μπορεί να εγκατασταθεί στην Ελλάδα με Γραφείο Αντιπροσωπείας. Επίσης, η Τράπεζα της Ελλάδος ενημέρωσε πρόσφατα το υπουργείο Ανάπτυξης για την εγκατάσταση στην Ελλάδα υποκαταστήματος της Bank of China (Europe) Luxembourg, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Αθήνα την 1η Νοεμβρίου. Η παράδοση των επιστολών του κ. Στουρνάρα προς τις δύο κινεζικές τράπεζες πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου από τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Θεόδωρο Μητράκο, στο πλαίσιο της τελετής για την υπογραφή 16 διακρατικών συμφωνιών μεταξύ Ελλάδος και Κίνας.

Χορηγία 3 εκατ. από ΟΠΑΠ στα Νοσοκομεία Παίδων

Πάνω από 3 εκατ. ευρώ είναι η νέα χορηγία του ΟΠΑΠ προς τα Νοσοκομεία «Αγ. Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού». Το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε από τους πολίτες που κατέβασαν την εφαρμογή κινητού «Ομάδα Προσφοράς» του ΟΠΑΠ και έκαναν χρήση της. Για κάθε είσοδο του χρήστη στην εφαρμογή, ο ΟΠΑΠ πρόσφερε ένα ευρώ στα δύο νοσοκομεία. Το ποσό που συγκεντρώθηκε ανήλθε σε 3,06 εκατ. ευρώ και θα διατεθεί για τη συνέχιση του έργου της ανακαίνισης των δύο νοσοκομείων. Η διαδικασία αυτή έχει ξεκινήσει από το 2014 και το ποσό που έχει διατεθεί μέχρι σήμερα πλησιάζει τα 20 εκατ. ευρώ.

Στο ραντάρ ξένων επενδυτών ο κλάδος των ακινήτων

Με χαμόγελα υποδέχθηκαν τα στελέχη των εταιρειών επένδυσης σε ακίνητη περιουσία τη ρύθμιση που συμπεριέλαβε το οικονομικό επιτελείο στο φορολογικό νομοσχέδιο, με την οποία ο κλάδος επιστρέφει (φορολογικά) στο καθεστώς που ίσχυε μέχρι το 2016, προτού δηλαδή επταπλασιαστεί ο φόρος επί των αποθεματικών. Σύμφωνα με τους επικεφαλής των εταιρειών, η ρύθμιση καθιστά τον κλάδο συνολικά πιο ανταγωνιστικό, επαναφέροντας την ομαλότητα, ενώ προσβλέπουν και σε σημαντική αύξηση των ξένων επενδυτών, που θα επαναφέρουν την Ελλάδα στο «στόχαστρό» τους.

Το ελληνικό βαμβάκι πάει στην Κίνα

Μπορεί η Ελλάδα να κατακλύζεται από ρούχα «Made in China», αλλά δεν αποκλείεται κάποια από αυτά να έχουν κατασκευασθεί από ελληνικό βαμβάκι. Το 2018 οι εξαγωγές ελληνικού βάμβακος στην Κίνα υπερτετραπλασιάστηκαν φτάνοντας σε αξία τα 41,23 εκατ. ευρώ. Τις επισημάνσεις αυτές έκανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος παρέστη σε συνάντηση Ελλήνων και Κινέζων επιχειρηματιών του τομέα της ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας – βάμβακος, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδας σε συνεργασία με το Κινεζικό Συμβούλιο Ενδυσης – Κλωστοϋφαντουργίας και τους Συνδέσμους Μόδας και Βάμβακος.

Αλλαγή δεδομένων για εργατικά ατυχήματα

Μια απόφαση που πιθανότατα θα αλλάξει τα μέχρι τώρα νομολογιακά δεδομένα αναφορικά με τον χαρακτηρισμό των εργατικών ατυχημάτων εξέδωσε πρόσφατα το Πρωτοδικείο Αθηνών. Η απόφαση για πρώτη φορά χαρακτηρίζει ως εργατικό ατύχημα τον θάνατο του εργαζομένου που προήλθε από έμφραγμα λόγω εργασιακού στρες. Μάλιστα, ο θάνατος επήλθε στο σπίτι του εργαζομένου και όχι στον χώρο εργασίας του. Σύμφωνα με την απόφαση, η αιτία θανάτου συνδέεται αιτιωδώς με το έντονο εργασιακό άγχος το οποίο βίωσε ο εργαζόμενος, λόγω της ανασφάλειας και αβεβαιότητας ως προς την εργασιακή σχέση του ενόψει της επικείμενης αναδιοργάνωσης της εταιρείας στην οποία εργαζόταν. Το δικαστήριο δέχθηκε μάλιστα πως ο θανών υποχρεώθηκε να προσφέρει την εργασία του αλλά και να διάγει διαρκώς υπό εξαιρετικές και έκτακτες συνθήκες εργασιακού άγχους, το οποίο προκάλεσε την ασυνήθη εξασθένηση του οργανισμού του και εντέλει τον θάνατό του. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή