Κέρδη κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Κέρδη κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με άνοδο έκλεισαν χθες οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Γηραιά Ηπειρο, πλην εκείνου στη Μαδρίτη λόγω της προκαταρκτικής συμφωνίας σχηματισμού κυβέρνησης μεταξύ Σοσιαλιστών και ακροαριστερών του Podemos. Βασικός λόγος, ο οποίος αναπτέρωσε το ηθικό των επενδυτών, ήταν τα ευνοϊκά στοιχεία από τη Γερμανία, όπου η επενδυτική εμπιστοσύνη ενισχύθηκε και ορισμένες εταιρείες εμφάνισαν ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, η πολυαναμενόμενη oμιλία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Τhe Economic Club της Νέας Υόρκης, αργά χθες, δεν προσέφερε νέα στοιχεία για την επικείμενη συμφωνία μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου, όπως ανέμεναν οι αγορές.

Ο Τραμπ έκανε λόγο για την πρώτη φάση της συμφωνίας, η οποία πλησιάζει, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες όμως. Επιπλέον, διεμήνυσε πως η Ουάσιγκτον θα αποδεχθεί τη συμφωνία, εάν είναι για το καλό της χώρας και των εργαζομένων της. Αποτέλεσμα ήταν να εκμηδενιστούν τα αρχικά κέρδη των S&P 500 και Dow Jones, ενώ το Brent στο Λονδίνο υποχώρησε 1% στα 62,17 δολάρια το βαρέλι. Ο S&P 500 είχε αρχικά φθάσει πρώτη φορά άνω των 3.100 μονάδων, στα επίπεδα των 3.101,93 μονάδων, και πριν από το κλείσιμο βρισκόταν στις 3.085,31 μονάδες (-0,06%). Ο Dow προ του κλεισίματος ήταν στις 27.660,09 (-0,11%) μονάδες από τα υψηλά των 27,764,82 μονάδων στις πρωινές συναλλαγές. Το ευρώ αποδυναμώθηκε 0,2% προς το δολάριο και διαμορφώθηκε στο 1,1014 δολάριο. Τα 10ετή αμερικανικά ομόλογα είχαν πτώση στις αποδόσεις τους στο 1,92%, αφότου επαναλειτούργησαν οι αγορές μετά την αργία της Δευτέρας. Με τα εταιρικά αποτελέσματα να έχουν ως επί το πλείστον ολοκληρωθεί και τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες, όπως φαίνεται, να βρίσκονται σε φάση αυτοσυγκράτησης, το επενδυτικό κοινό χθες είχε στραφεί στις εξελίξεις στο μέτωπο του διεθνούς εμπορίου και στις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου. «Στράφηκε ώς ένα βαθμό κατά της Κίνας, αλλά όχι και πολύ. Αφησε κατά κάποιον τρόπο ανοικτή την πόρτα για να εξασφαλίσει μια συμφωνία», παρατηρεί ο αντιπρόεδρος συναλλαγών και παραγωγών της Charles Schwab Ράντι Φρέντερικ.

Στη Γηραιά Ηπειρο ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,38%, στη Φρανκφούρτη ο DAX με +0,65%, και με +0,50% ο FTSE 100 στο Λονδίνο. Με άνοδο 0,44% έκλεισε στο Παρίσι ο CAC 40 και με +1,25% o FTSE ΜΙΒ στο Μιλάνο, ενώ, τέλος, με απώλειες 0,87% ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή