Ασθενική ανάπτυξη στη Γαλλία το δ΄ τρίμηνο

Ασθενική ανάπτυξη στη Γαλλία το δ΄ τρίμηνο

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναιμική ανάπτυξη θα έχουν οι τρεις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης τα επόμενα τρίμηνα. Η γαλλική κεντρική τράπεζα προβλέπει επιβράδυνση της γαλλικής οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο του έτους, καθώς οι εμπορικές διαμάχες εξακολουθούν να επισκιάζουν την παγκόσμια οικονομία.

Οι οικονομολόγοι της Τράπεζας της Γαλλίας προέβλεψαν χθες πως η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης θα αναπτυχθεί το διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου με ρυθμό 0,3% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2019 οπότε είχε αναπτυχθεί με ρυθμό 0,3%. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η γαλλική κεντρική τράπεζα, οι επικεφαλής των επιχειρήσεων περιμένουν επιβράδυνση της βιομηχανικής παραγωγής τον Νοέμβριο, ιδιαίτερα της παραγωγής αυτοκινήτων, όπως και της κατασκευαστικής δραστηριότητας. Μέχρι σήμερα η γαλλική οικονομία έχει καταφέρει να διαψεύσει τις προβλέψεις των οικονομολόγων περί επιβράδυνσής της το τρίτο τρίμηνο, χάρη στην επεκτατική δημοσιονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Μακρόν. Την ίδια στιγμή η γερμανική οικονομία εκτιμάται ότι έχει συρρικνωθεί κατά 0,1% το τρίτο τρίμηνο.

Η ελβετική τράπεζα UBS προβλέπει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 1,3% για τη Γαλλία το 2019 και επιβράδυνση στο 1% το 2020. Αντίθετα, για τη γερμανική οικονομία οι οικονομολόγοι της UBS προβλέπουν ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης μόλις 0,5% για το 2019 και 0,6% για το 2020. Η ιταλική οικονομία θα αναπτυχθεί ελαφρώς το τέταρτο τρίμηνο και ρυθμός ανάπτυξης 0,6% το 2020 είναι «ευρέως εφικτός», υποστήριξε χθες ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή