Καταστροφές σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Χανιά από τη «Βικτώρια»

Καταστροφές σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Χανιά από τη «Βικτώρια»

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει πολλές περιοχές της χώρας με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται στη δυτική Ελλάδα. 

Στην Κέρκυρα δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, να δέχεται δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμό δρόμων από δέντρα και κλαδιά, αλλά και άντληση νερών από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.

Σε πολλά σημεία του νησιού έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις, ενώ υποχώρησε τοιχίο στην παλιά εβραϊκή συνοικία.

Η κακοκαιρία προκάλεσε πολλές διακοπές ρεύματος και υδροδότησης, ενώ στην παραλιακή της Γαρίτσας διεκόπη η κυκλοφορία, καθώς τα κύματα της θάλασσας κατάφεραν να «πνίξουν» τον παραλιακό δρόμο.

Οι τρεις δήμαρχοι του νησιού σε συνεννόηση με τους Διευθυντές της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης πήραν την απόφαση να μείνουν κλειστά σήμερα Τετάρτη, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει το νησί.

Η «Βικτώρια» κατάφερε μέχρι αυτή την ώρα να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού, ενώ άγνωστες παραμένουν οι ζημιές που έχουν υποστεί σχολικές μονάδες.

Στο νησί των Οθωνών τα φαινόμενα ήταν τόσο ισχυρά που δέντρα ξεριζώθηκαν και καλώδια της ΔΕΗ κόπηκαν.

Καταστροφές σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Χανιά από τη «Βικτώρια»-1
Καταστροφές σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Χανιά από τη «Βικτώρια»-2

Σε βίντεο που ανέβασε κάτοικος στο Facebook φαίνεται αυτοκίνητο να παρασύρεται από τον αέρα.

Στην Κεφαλονιά η κακοκαιρία άφησε πίσω της πλημμυρισμένους δρόμους και καταστροφές ακόμη και σε οικίες.

Οι περιοχές του νησιού που επλήγησαν περισσότερο ήταν τα χωριά Νυφί και Αγία Ευθυμία. Μεγάλοι χείμαρροι με λασπόνερα και κάθε είδους υλικά πέρασαν μέσα από τις δύο κατοικημένες περιοχές, με συνέπεια να επικρατήσει πανικός.

Τέσσερις οικίες στο χωριό Νυφί καταπλακώθηκαν από λάσπες και υλικά, ενώ κινδύνευσε και μία γυναίκα, η οποία χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί από το ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής.

Προβλήματα και στα Χανιά

Προβλήματα έχει προκαλέσει μέχρι αυτή την ώρα η κακοκαιρία που πλήττει και την περιοχή των Χανίων με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες βροχοπτώσεις.

Στην περιοχή «Αλικιανός» του δήμου Πλατανιά υποχώρησε μέρος της πρόχειρης διάβασης που συνδέει το χωριό με την ενδοχώρα, ενώ από τον δήμο συνιστάται η προσοχή των οδηγών που κινούνται στο επαρχιακό δίκτυο προς τα χωριά Πατελάρι και Κουφός, λόγω κατολισθήσεων που υπάρχουν σε σημεία του δικτύου.

Καταστροφές σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Χανιά από τη «Βικτώρια»-3
Καταστροφές σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Χανιά από τη «Βικτώρια»-4

 

Προβλήματα λόγω κατολισθήσεων έχουν αναφερθεί ακόμα, στις περιοχές Πλοκαμιανά και Σφηνάρι του δήμου Κισσάμου με τα συνεργεία του δήμου να καθαρίζουν τους δρόμους, ώστε να διευκολύνεται η διέλευση των οχημάτων.

Η πρόγνωση του καιρού

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, αρχικά στα ηπειρωτικά και βαθμιαία στα νησιά του Αιγαίου περιμένουμε σήμερα σύμφωνα με το meteo. Τα φαινόμενα στα κεντρικά και νότια θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 15 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 18 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 17 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 24 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και στο Βορειοδυτικό Αιγαίο και τις Κυκλάδες τοπικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου στο Βορειοανατολικό Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοανατολικούς σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις απογευματινές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα κυρίως τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Με πληροφορίες από corfupress, meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή