Αποκαλυπτικές καταθέσεις για τρομοκρατία

Αποκαλυπτικές καταθέσεις για τρομοκρατία

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προανακριτική απολογία του 45χρονου Διονύση Μπάκα «καίει» τους συγκατηγορουμένους του, Βαγγέλη Σταθόπουλο και Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη, και ρίχνει φως σε όσα ακολούθησαν την επεισοδιακή, όπως εξελίχθηκε, ληστεία στο υποκατάστημα ΟΠΑΠ Play στον Χολαργό, τη νύχτα της 21ης Οκτωβρίου. «Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με τα όπλα και τα εκρηκτικά που βρήκατε σπίτι μου», είπε στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής που τον ανέκριναν. Για τη μεταφορά του οπλισμού από το κρησφύγετο της Κυψέλης στο διαμέρισμά του, στον Χολαργό, ισχυρίστηκε ότι «στις 22 Οκτωβρίου πήγαμε μαζί με τον Βαγγέλη σε ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη. Από εκεί πήραμε τσάντες και σακούλες, τις οποίες μεταφέραμε στο σπίτι μου. Η μεταφορά έγινε καθ’ υπόδειξη του Βαγγέλη, ο οποίος είχε τα κλειδιά».

Στη συνέχεια της απολογίας του ισχυρίστηκε ότι οι δύο συγκατηγορούμενοί του δεν του είπαν τι υπήρχε μέσα στα σακίδια και έμαθε το περιεχόμενό τους από την Αστυνομία. «Περίμενα κάποια επικοινωνία με τον Βαγγέλη ή τον Δημήτρη προκειμένου τα πράγματα να φύγουν από το σπίτι μου. Κάτι είχα υποψιαστεί αλλά δεν έχω καμία συμμετοχή σε επεισόδια ή τρομοκρατία», είπε ολοκληρώνοντας την προανακριτική ομολογία του. Χθες πάντως απολογούμενος ενώπιον της Δικαιοσύνης, ο Διονύσης Μπάκας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την προανακριτική του κατάθεση και δεν απάντησε στις ερωτήσεις του ανακριτή. Αντ’ αυτού μέσω του δικηγόρου του Κώστα Παπαδάκη κατέθεσε γραπτό υπόμνημα στο οποίο αρνήθηκε τις κατηγορίες και επιφυλάχθηκε να τις αντικρούσει όταν τεθεί υπόψη του το σύνολο του προανακριτικού υλικού.

Οι καταθέσεις των γυναικών

Φως στα γεγονότα που προηγήθηκαν των συλλήψεων ρίχνουν με τις καταθέσεις τους ενώπιον των αστυνομικών και δύο γυναίκες που ενεπλάκησαν στην υπόθεση και δεν συγκαταλέγονται στους συλληφθέντες. Η πρώτη απ’ αυτές είναι μια φίλη του Βαγγέλη Σταθόπουλου, που μετέφερε τον τραυματία Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη στο Σισμανόγλειο χρησιμοποιώντας ένα Skoda Fabia ιδιοκτησίας της εταιρείας ενοικιάσεως αυτοκινήτων στην οποία εργάζεται. Η γυναίκα επιβεβαίωσε ότι μετά τον τραυματισμό του Χατζηβασιλειάδη, ο Σταθόπουλος πήγε στο σπίτι της και της ζήτησε να μεταβούν μαζί στο νοσοκομείο, προκειμένου να ζητήσουν από φίλη της – ασκούμενη γιατρό οδηγίες για την παροχή πρώτων βοηθειών σε φίλο του Σταθόπουλου που είχε τραυματιστεί σε τροχαίο. Υπέδειξε το σπίτι του Μπάκα ως το διαμέρισμα στο οποίο είχε βρει καταφύγιο ο Χατζηβασιλειάδης και επιβεβαίωσε ότι στις 6 το πρωί της 22ας Οκτωβρίου μετέφερε τον τραυματία στο Σισμανόγλειο.

Στη δικογραφία για την υπόθεση υπάρχει κατάθεση και της ασκούμενης γιατρού. Επειτα από επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών παραδέχθηκε ότι το πρωί της 22ας Οκτωβρίου ειδοποιήθηκε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στον τραυματία Χατζηβασιλειάδη, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι τελικά δεν τον περιέθαλψε καθώς όταν κατέβηκε στην είσοδο για να τον συναντήσει, ο Χατζηβασιλειάδης δεν βρισκόταν εκεί. Απολογούμενος χθες στον ανακριτή ο Βαγγέλης Σταθόπουλος, που εκπροσωπείται από τους δικηγόρους Γιώργο Κακαρνιά και Μαρίνα Δαλιάνη, αρνήθηκε ότι πήρε μέρος στη ληστεία καθώς και ότι είναι μέλος της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας». Αντίθετα, δέχεται ότι κατόπιν μεσολάβησης τρίτου προσώπου που ωστόσο αρνήθηκε να κατονομάσει, συμφώνησε να βοηθήσει τον τραυματία Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη αγοράζοντας και δίνοντάς του φάρμακα και υλικά για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Τέλος, αρνείται όσα είπε προανακριτικά στην κατάθεση και την ομολογία του ο συγκατηγορούμενός του Διονύσης Μπάκας. Σταθόπουλος και Μπάκας κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή