H Λέστερ του 2016 δεν ήταν «φωτοβολίδα»

H Λέστερ του 2016 δεν ήταν «φωτοβολίδα»

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Μάιο του 2019, η Λέστερ αποχαιρέτησε δύο αρκετά σημαντικούς ποδοσφαιριστές της, που είχαν συμβάλει στην τεράστια επιτυχία του 2016, όταν η ομάδα του Ρανιέρι είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ο δεξιός οπισθοφύλακας Ντάνι Σίμπσον και ο επιθετικός Σίντζι Οκαζάκι δεν κατάφεραν να κρύψουν τα δάκρυά τους κατά τη διάρκεια της τελευταίας τους παρουσίας. Παρά το γεγονός πως και οι δυο τους την περυσινή σεζόν δεν είχαν σημαντικό ρόλο στην ομάδα, αγωνίστηκαν στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην Τσέλσι, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φιλάθλους της Λέστερ. Το ίδιο είχε γίνει και με σχεδόν κάθε άλλον παίκτη που είχε πάρει μέρος στο έπος του 2016. Με αυτόν τον τρόπο, η Λέστερ αποδεικνύει την αγνή αγάπη που έχει για τους ποδοσφαιριστές της.

Τρία χρόνια αργότερα, μετά το πρωτάθλημα, την παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, εκατομμύρια ευρώ, μεταγραφές, καθώς επίσης και τον θάνατο του ιδιοκτήτη της, η Λέστερ παραμένει… Λέστερ. Η νοοτροπία και το όραμα της ομάδας παραμένουν ίδια, παρόλο που μόλις δύο ποδοσφαιριστές της ομάδας του 2016 έχουν παραμείνει στην ομάδα: ο τερματοφύλακας Κάσπαρ Σμάιχελ και ο επιθετικός Τζέιμι Βάρντι. Η παρουσία τους, όμως, είναι κομβικής σημασίας στη φετινή ομάδα. Η Λέστερ διαθέτει πλέον έναν «κορμό» νέων παικτών, με έναν ταλαντούχο προπονητή, τον Μπρένταν Ρότζερς. Ορισμένοι από τους νέους ποδοσφαιριστές της προέρχονται από τις ακαδημίες της ομάδας, ενώ άλλοι αποκτήθηκαν από άλλες ομάδες της Αγγλίας, χαμηλότερης κατηγορίας.

Αυτή είναι λοιπόν η επανάσταση της Λέστερ. Κι ενώ πολλοί ήταν αυτοί που πίστευαν πως το απίστευτο επίτευγμα του 2016 θα καθορίσει την ιστορία του συλλόγου, η Λέστερ έχει στόχο να επιστρέψει φέτος στην Ευρώπη. Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι ιδανικό, η ομάδα παίζει δομημένο ποδόσφαιρο και τα αποτελέσματα έρχονται ως το κερασάκι στην τούρτα. Σήμερα, βρίσκεται στη 2η θέση της Πρέμιερ Λιγκ με 26 βαθμούς. Η επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ μοιάζει εφικτή, αλλά ένας δεύτερος τίτλος μοιάζει ένα βήμα μακριά (-8 από τη Λίβερπουλ). Η Λέστερ, πάντως, ονειρεύεται για άλλη μία φορά…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή