Μπάσκετ – Παναθηναϊκός: Παραμένουν οι τριγμοί

Μπάσκετ – Παναθηναϊκός: Παραμένουν οι τριγμοί

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδικτυακή «λογομαχία» του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δ. Γιαννακόπουλου, με τον Αμερικανό παίκτη των «πρασίνων» Τάιρις Ράις, ήταν η εξέλιξη της έντονων παρατηρήσεων που έγιναν στους παίκτες για την πρόσφατη ήττα-αποκλεισμό στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Μπορεί οι παίκτες του «τριφυλλιού» να ζήτησαν δημόσια συγγνώμη για την αποτυχία τους στο Κύπελλο και ενώ είχαν ακούσει τα εξ αμάξης από τον Δ. Γιαννακόπουλο, όμως ο Ράις θέλοντας να δώσει τη δική του εκδοχή στα εσωτερικά θέματα της ομάδας, επέλεξε να το κάνει με ένα tweet.

«Κάποια πράγματα πρέπει να μένουν εντός του σπιτιού», έγραψε ο Αμερικανός που δυσαρεστήθηκε περισσότερο για τη δημοσιοποίηση του «εξάψαλμου» παρά από το ίδιο το γεγονός. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός απάντησε στο Instagram, τονίζοντας τα «νυχτοπερπατήματα» του παίκτη και ενώ στην ομιλία του είχε πει σε όλους τους παίκτες: «Ξέρω ανά πάσα στιγμή σε ποια μέρη βγαίνετε, με ποιους βγαίνετε, μέχρι και τι πίνετε. Αν βρεθείτε εκτός των σπιτιών σας, σε ημέρα που δεν έχετε ρεπό, θα σας κόψω τα συμβόλαια». Ο Δ. Γιαννακόπουλος προέτρεψε τον Αμερικανό παίκτη να… κάνει τη δουλειά του, γιατί εντοπίσθηκε εκτός του σπιτιού του: «Τα πράγματα πρέπει να μένουν και συνεχίζουν να μένουν εντός σπιτιού… Γι’ αυτό δεν μπορούσε να βρει κανένας πού ήσουν κάθε βράδυ».

Πάντως, η διοικητική πυγμή του ισχυρού άνδρα του Παναθηναϊκού είναι χαρακτηριστική, καθώς και επί Πασκουάλ ύστερα από βαριά ήττα της ομάδας από τη Φενέρ, η επιστροφή της αποστολής έγινε με λεωφορείο από την Κωνσταντινούπολη.

• Tέσσερις εύστοχες βολές του κορυφαίου σκόρερ Ανταμ Σμιθ (27 π.) στα 29 τελευταία δευτερόλεπτα εξασφάλισαν την πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ μπάσκετ, κόντρα στην ιταλική Μπρίντεζι (95-91) και ύστερα από τέσσερις ήττες στη διοργάνωση. Ο ΠΑΟΚ δεν «πλήρωσε» το λάθος του Λιούις (18 π.) που έχασε την μπάλα και ο Μάρτιν μείωσε σε 91-88 για τους φιλοξενουμένους. Ο Μπεστ είχε 19 πόντους και έντεκα ο Νόουλες. Η Μπρίντεζι είχε, επίσης, πρώτους σκόρερ, τρεις Αμερικανούς παίκτες (Μάρτιν 23, Μπράουν 19, Μπανκς 15).

• Η ΑΕΚ θα υποδεχθεί (19.00) στο ΟΑΚΑ την ισπανική Μπούργος (2 νίκες – 2 ήττες) για την 5η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ και στοχεύει στην τέταρτη νίκη της, έχοντας στη σύνθεσή της και τον νεοαποκτηθέντα Γιάνκοβιτς. Ο πρωτοπόρος του πρώτου ομίλου στο Γιουρόκαπ, Προμηθέας (5 νίκες – μία ήττα), θα παίξει (20.45) στην έδρα της Μονακό (3 νίκες – 3 ήττες), η οποία είναι και η μοναδική ομάδα που τον έχει νικήσει, στην Πάτρα.

• Τις θέσεις της ΕΟΚ για την παραβίαση του άρθρου 5 του Συντάγματος, περί ισότητας στο εκλέγεσθαι, όπως πρόκειται να συμβεί από τον ηλικιακό περιορισμό υποψηφίων στις αρχαιρεσίες των εθνικών ομοσπονδιών και των θητειών με αναδρομική ισχύ που έχουν υπαχθεί στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο, ανέλυσε ο γ. γραμματέας της ΕΟΚ, Π. Τσαγκρώνης, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής προχθές. Ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας μπάσκετ τόνισε ότι το συγκεκριμένο άρθρο του αθλητικού νομοσχεδίου δεν εναρμονίζεται στα καταστατικά της FIBA και της ΔΟΕ και προκαλεί παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο των ομοσπονδιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή