Γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης 41χρονου από χαράδρα στην Κέρκυρα με αίσιο τέλος

Γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης 41χρονου από χαράδρα στην Κέρκυρα με αίσιο τέλος

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίσιο τέλος είχε η μαραθώνια επιχείρηση διάσωσης 41χρονου που εγκλωβίστηκε από χθες το πρωί σε απόκρημνη χαράδρα στην περιοχή της 'Ανω Κορακιάνας, στη Μέση Κέρκυρα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, ο 41χρονος σώθηκε, πάρα τις ακραίες καιρικές συνθήκες που έπλητταν το νησί, με μοναδικό σκέπαστρό του έναν απόκρημνο βράχο και μερικά κλαδιά.

Ο 41χρονος, υποσιτισμένος, καθώς τα ίχνη είχαν εξαφανιστεί από προχθές, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ενώ φέρει τραύματα μόνο στο χέρι, τα οποία προφανώς προήλθαν στη προσπάθεια του να κρατηθεί, κατά την πτώση του στη χαράδρα.

Η επιχείρηση διάσωσής του που στήθηκε, από χθες το απόγευμα, από την πυροσβεστική υπηρεσία Κέρκυρας, ήταν γιγαντιαία με τους πεζοπόρους πυροσβέστες να κρέμονται σήμερα από σκοινιά προκειμένου να φτάσουν στον 41χρονο και να τον ανεβάσουν από τον γκρεμό. 

Στη μεταφορά συνέδραμαν και άνδρες της ΕΜΑΚ, διασώστες, ενώ λόγω του δύσβατου της περιοχής μέσα από απόκρημνα μονοπάτια, βοήθησαν και οι κυνηγοί της περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή