Yπόθεση Novartis: Δεν εξετάστηκε ποτέ ο Κ. Φρουζής για τις καταγγελίες κατά πολιτικών

Yπόθεση Novartis: Δεν εξετάστηκε ποτέ ο Κ. Φρουζής για τις καταγγελίες κατά πολιτικών

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουδέποτε ο Κωνσταντίνος Φρουζής εξετάστηκε για τις καταγγελίες περί δωροληψίας σε βάρος δέκα πολιτικών από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, αν και ήταν το πρόσωπο – κλειδί που φέρεται ότι διακίνησε στους εμπλεκόμενους πολιτικούς τα χρήματα.

Οπως επιβεβαίωναν χθες δικαστικές πηγές, ο Κων.Φρουζής, όπως ο ίδιος αποκάλυψε καταθέτοντας στη Βουλή, δεν εξετάστηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς, ούτε και κλήθηκε σε απολογία από την αρμόδια ανακρίτρια.

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Novartis, όπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές, έχει εξεταστεί για επιμέρους υποθέσεις καταθέτοντας υπομνήματα, όπως για παράδειγμα τις υποθέσεις διαφημιστών που έχουν εμπλακεί στη δικογραφία του Ανδρέα Λοβέρδου, μία ακόμη υπόθεση γιατρών και μία για ένα φαρμακευτικό σκεύασμα.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές ξεκαθάριζαν ότι ο Κωνσταντίνος Φρουζής δεν θα μπορούσε να μπει σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, όπως ο ίδιος αποκάλυψε στη Βουλή ότι του πρότεινε η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, γιατί ήταν κατηγορούμενος από τον Φεβρουάριο του 2018 και η συνάντηση του με την εισαγγελέα έγινε παρουσία και των δικηγόρων του τον Μάιο του ίδιου χρόνου.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Κων. Φρουζής, η εισαγγελέας του πρότεινε την υπαγωγή του σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, αν ο ίδιος δεχόταν να καταμαρτυρήσει επιβαρυντικά στοιχεία για τους πολιτικούς και ότι προς τούτο δέχθηκε πιέσεις.

Πάντως σχετικά με τις αποκαλύψεις Φρουζή που έχουν προκαλέσει αίσθηση, εισαγγελικές πηγές δήλωναν πως «είναι κατηγορούμενος και μπορεί να λέει ό,τι θέλει», ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι διεργασίες για ανάθεση του συνόλου της υπόθεσης στο Εφετείο μετά, τη σημαντική παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειου Πλιώτα.

Ο ορισμός εισαγγελέων και εφετών που θα αναλάβουν ολόκληρο το πακέτο της Novartis, ενδέχεται να αποφασιστεί στις 21 του μήνα, οπότε έχει ήδη οριστεί Ολομέλεια για να ανατεθεί σε εφέτη η έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Σε κάθε περίπτωση αν δεν προλάβουν, θα συγκληθεί εκ νέου η Ολομέλεια για τη Novartis μέχρι το τέλος του μήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή