Στον Λευκό Οίκο ο Ερντογάν – Τραμπ: «Κατανοούμε ο ένας τη χώρα του άλλου»

Στον Λευκό Οίκο ο Ερντογάν – Τραμπ: «Κατανοούμε ο ένας τη χώρα του άλλου»

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφτασε περίπου στις 7 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) στον Λευκό Οίκο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την σχεδόν τετράωρη κρίσιμη συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ υποδέχθηκε τον Τούρκο ομόλογό του, προτάσσοντας την παλιά «φιλία» τους, όπως ανέφερε.

«Είμαστε φίλοι εδώ και πολύ καιρό» δήλωσε ο Τραμπ, έχοντας στο πλευρό του τον Ερντογάν, στο Οβάλ γραφείο. «Κατανοούμε ο ένας τη χώρα του άλλου».

Στον Λευκό Οίκο ο Ερντογάν – Τραμπ: «Κατανοούμε ο ένας τη χώρα του άλλου»-1

Επιπλέον, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η εκεχειρία στη Συρία εφαρμόζεται πολύ καλά, σημειώνοντας πως οι Κούρδοι δείχνουν ικανοποιημένοι. Όπως εξήγησε, οι ΗΠΑ άφησαν στρατεύματα στη Συρία για να προστατεύουν μονάχα τα κοιτάσματα πετρελαίου.

Ο Τραμπ ανέφερε ότι με τον Ερντογάν θα συζητήσουν τα θέματα της εμπορικής συμφωνίας, του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 και των αμερικανικών μαχητικών τζετ F35.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε επίσης ότι η Τουρκία έχει αιχμαλωτίσει περισσότερους από 100 μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Υπογράμμισε δε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι ένα ιδιαίτερα σεβαστό πρόσωπο στην περιοχή και οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία είναι καλές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή