«Το μέλλον αρχίζει τώρα», το σύνθημα του συνεδρίου Ν.Δ.

«Το μέλλον αρχίζει τώρα», το σύνθημα του συνεδρίου Ν.Δ.

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κεντρικό σύνθημα «Το μέλλον αρχίζει τώρα», που αποτέλεσε ένα από τα βασικά προεκλογικά μότο του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, αρχίζει στις 29 Νοεμβρίου το 13ο συνέδριο της Ν.Δ. με ομιλία του πρωθυπουργού. Το συνέδριο, αρχών και θέσεων, έχει κύριο στόχο να κεφαλαιοποιήσει και να εδραιώσει την εικόνα πολιτικής κυριαρχίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ν.Δ. μετά τη νίκη της 7ης Ιουλίου, αλλά και να σηματοδοτήσει τα ανοίγματα και τη διεύρυνση της Ν.Δ. εκτός των κομματικών τειχών, τα οποία θα συνεχιστούν.

Το βασικό αφήγημα της Ν.Δ. στο συνέδριο, το οποίο έχει αναδείξει τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης, είναι ότι η Ν.Δ. αποτελεί ένα σπάνιο σε αυτή την ευρωπαϊκή συγκυρία παράδειγμα ενός κεντροδεξιού κόμματος που, με μετριοπάθεια και χωρίς μεγάλες υποσχέσεις, κατάφερε να κερδίσει τον λαϊκισμό και μάλιστα να συγκροτήσει μια ισχυρή μονοκομματική κυβέρνηση. Το αφήγημα αυτό αναδεικνύεται από μία από τις βασικές θεματικές του συνεδρίου, που είναι η Ελλάδα ως παράδειγμα του πώς μπορεί να νικηθεί ο λαϊκισμός, αλλά και τι διδάσκει η εμπειρία της. Αναμένονται, εξάλλου, και ευρωπαϊκές συμμετοχές, αλλά και παρουσία εκπροσώπων και ευρωβουλευτών του ΕΛΚ.

Ετερη θεματική του συνεδρίου είναι η «πολιτική για τους πολίτες: δίνουμε απαντήσεις στις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου που επηρεάζουν τη ζωή μας», υπό την ομπρέλα της οποίας αναμένεται να αναδειχθεί και ένα μέρος της πράσινης ατζέντας του κ. Μητσοτάκη, αλλά και της σύγχρονης φυσιογνωμίας του κόμματος, αφού όλες οι διαδικασίες του συνεδρίου θα είναι ψηφιοποιημένες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή