Αισιόδοξη η Global X για την ελληνική οικονομία

Αισιόδοξη η Global X για την ελληνική οικονομία

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα συνεχίζει τον δρόμο της επιστροφής προς την κανονικότητα, σε μια στιγμή που ο πολιτικός κίνδυνος καθώς και οι κίνδυνοι γύρω από τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία έχουν εκμηδενιστεί μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης, σημειώνει η Global X, διεθνής εταιρεία επενδύσεων στον κλάδο των χρηματιστηριακών διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETFs) –η οποία διαχειρίζεται και το ελληνικό ETF, GREK– σε σημείωμα προς τους πελάτες της. Οπως επισημαίνει, η Ελλάδα αποτελεί μια σπάνια «ευχάριστη νότα» στην Ευρωζώνη αυτή τη στιγμή, με τη βελτίωση των μακροοικονομικών στοιχείων, τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, την ενδυνάμωση των τραπεζών και την έγκριση του σχεδίου «Ηρακλής» να καθιστούν τους επενδυτές όλο και περισσότερο θετικούς για τις προοπτικές της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης της χώρας. Με κέρδη κοντά στο 40% από τις αρχές του έτους, το ελληνικό ETF GREK, όπως τονίζει, αποδεικνύει ξεκάθαρα την αυξανόμενη αισιοδοξία για μια οικονομία που είχε «χτυπηθεί» έντονα τα τελευταία χρόνια.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το GREK, με υπό διαχείριση ενεργητικό στα 340 εκατ. δολάρια, είναι ένα από τρία ETFs στον κόσμο που αφορούν αποκλειστικά ελληνικές μετοχές που είτε διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών είτε σε κάποιο διεθνές χρηματιστήριο. Στις μετοχές του GREK περιλαμβάνονται όλα τα ελληνικά blue chips, καθώς και οι Tsakos Energy, Dorian LPG, Capital Product και Gaslog Partners.

Σύμφωνα με την Global X, η αγορά των ελληνικών ομολόγων αποτελεί τη μεγάλη απόδειξη γιατί η Ελλάδα αποτελεί μια «συναρπαστική» επενδυτική ιστορία, ενώ πρόσφατα κατάφερε να δανειστεί με αρνητικά επιτόκια. Ολοι οι παράγοντες που συνέβαλαν στην πτώση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων των επιτοκίων από την ΕΚΤ και της βελτίωσης της εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, θα μπορούσαν να αποτελέσουν ούριο άνεμο και για τις ελληνικές μετοχές. Ετσι, όπως εκτιμά η Global X, σύντομα οι επενδυτές θα θελήσουν να αποκτήσουν όλο και μεγαλύτερη έκθεση στις ακόμη υποτιμημένες ελληνικές μετοχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή