Πυροβολισμοί σε λύκειο της Καλιφόρνιας – Μία μαθήτρια νεκρή, σε κρίσιμη κατάσταση άλλοι δύο τραυματίες

Πυροβολισμοί σε λύκειο της Καλιφόρνιας – Μία μαθήτρια νεκρή, σε κρίσιμη κατάσταση άλλοι δύο τραυματίες

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ύποπτος που φέρεται ότι άνοιξε πυρ μέσα σε λύκειο στην κωμόπολη Σάντα Κλαρίτα, στην Καλιφόρνια, εντοπίστηκε από την αστυνομία και «δεν συνιστά πλέον απειλή», μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC επικαλούμενο ένα στέλεχος των υπηρεσιών επιβολής του νόμου. Πριν από λίγο επιβεβαιώθηκε ότι μία μαθήτρια εξέπνευσε υποκύπτοντας στα τραύματά της και ότι άλλοι δύο μαθητές είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε νωρίτερα ότι ο δράστης είναι νεκρός, ωστόσο το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες διευκρίνισε ότι έχει συλληφθεί και νοσηλεύεται σε τοπικό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον σερίφη Άλεξ Βιλανουέβα, ο δράστης πιστεύεται ότι ήταν μαθητής στο Λύκειο Σόγκους.

Από τα πυρά του ενόπλου τραυματίστηκαν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, οι δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως ανέφερε μέσω του Twitter το Νοσοκομείο Χένρι Μάγιο.

Περίπου 2.300 μαθητές φοιτούν στο Λύκειο Σόγκους, το οποίο αποτελείται από περίπου 12 κτίρια.

Στον χώρο του σχολείου εκτυλίχτηκαν σκηνές πανικού. Σε ένα βίντεο που μεταδόθηκε από το CNN φαίνεται μια γυναίκα να μεταφέρεται σε ασθενοφόρο. Ορισμένοι από τους τραυματίες δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες έξω από το σχολείο, σε μια έκταση με γρασίδι. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος βρέθηκε τραυματισμένος στην αίθουσα της χορωδίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times.

Η αστυνομία καταδιώκει έναν άνδρα που φέρεται να είναι ο σκοπευτής, έχει «ασιατικά χαρακτηριστικά» και είναι ντυμένος στα μαύρα.

Ο σερίφης της κομητείας του Λος Αντζελες κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να μείνουν μέσα στα σπίτια τους και να αμπαρώσουν τις πόρτες τους.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο λύκειο Saugus, σύμφωνα με εικόνες που μεταδίδουν τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

 

 

Οι μαθητές, ο ένας πίσω από τον άλλον, έχοντας μερικές φορές τα χέρια ψηλά στον αέρα, απομακρύνθηκαν από το λύκειο.

Το λύκειο Σόγκους και αρκετά παρακείμενα κτίρια έχουν αποκλειστεί, όπως και όλα τα σχολεία στην περιφέρεια Ουίλιαμ Σ. Χαρτ. 

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, Los Angeles Times, KTLA5.com)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή