Την κατάθεση Φρουζή στην Προανακριτική ζητά ο Αρειος Πάγος

Την κατάθεση Φρουζή στην Προανακριτική ζητά ο Αρειος Πάγος

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή στην Προανακριτική Επιτροπής της Βουλής θα ζητήσει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου που διενεργεί σχετική έρευνα καθώς οι αναφορές του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Novartιs για τους δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση αφορούν τη διενεργούμενη έρευνα για τυχόν ευθύνες των αρμοδίων εισαγγελικών λειτουργών.

Παράλληλα  η Εισαγγελία Διαφθοράς αναμένει απαντήσεις σε αιτήματα δικαστικής συνδρομής σχετικά με τα πολιτικά. πρόσωπα για τα οποία η υπόθεση παραμένει προς το παρόν ανοικτή ( Αδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο) ενώ επίκειται τις επόμενες ημέρες η σύγκλιση της Ολομέλειας των Εφετών που θα επιλέξει εισαγγελείς και εφέτες που θα αναλάβουν το σύνολο της διερεύνησης της υπόθεσης περιλαμβανομένων και των πολτικών.

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Ανδρέα Λοβέρδου για τον οποίον ήδη  παραγγέλθηκε η ποινική δίωξη, και αυτή η υπόθεση θα ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή, αν γίνει δεκτή η παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πλιώτα που ζήτησε τη σύγκλιση της Ολομέλειας των Εφετών για το σύνολο της υπόθεσης της Novartis και τον ορισμό εισαγγελέων και εφετών ανακριτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή