Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Χωρίς περιθώρια νέας αποτυχίας

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Χωρίς περιθώρια νέας αποτυχίας

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τρεις εντός έδρας ήττες του Ολυμπιακού στις επτά πρώτες αγωνιστικές της Ευρωλίγκας τον έχουν καθηλώσει εκτός τροχιάς πρόκρισης στα πλέι οφ και στη 15η θέση της κατάταξης. Ετσι, η νίκη των «ερυθρολεύκων» στον σημερινό αγώνα με τη Ζαλγκίρις, στο ΣΕΦ (21.30), είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Η Ζαλγκίρις (3 νίκες – 4 ήττες, 11η θέση) έχει θετική παράδοση στις αναμετρήσεις της με τον Ολυμπιακό τα δύο τελευταία χρόνια, καθώς τον απέκλεισε στα πλέι οφ το 2017 και πέρυσι, νίκησε στο ΣΕΦ και ουσιαστικά τον απέκλεισε από την πρώτη φάση της διοργάνωσης.

Ο Λιθουανός τεχνικός του Ολυμπιακού, Κεστούτις Κεμζούρα, που θα έχει αντίπαλο στον πάγκο της λιθουανικής ομάδας τον πρώην παίκτη του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, τόνισε:

«Η Ζαλγκίρις είναι ένας δύσκολος αντίπαλος για όλες τις ομάδες. Δεν έχουμε καλή παράδοση. Δεν θέλω να αποτελέσω μέλος της κακής παράδοσης απέναντι στη Ζαλγκίρις. Εχουμε πίεση, αλλά θέλουμε πολύ τη νίκη. Η Ζαλγκίρις παλεύει σαράντα λεπτά και πρέπει να έχουμε συνέπεια, να μην αφήσουμε τα κενά που είχαμε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια και να μην καταρρεύσουμε. Η “μάχη” των ριμπάουντ είναι σημαντική και δείχνει το πόσο σκληρά παίζει μια ομάδα και στις πλευρές του παρκέ. Αμυντικά θα πρέπει να τους  “χαλάσουμε” το παιχνίδι, γιατί έχουν κάποια ειδικά συστήματα για τους σουτέρ τους».

Σε συνέντευξή του σε λιθουανικό περιοδικό για την αγωνιστική κατάσταση του Ολυμπιακού, ο Κεμζούρα υποστήριξε ότι η ομάδα πρέπει να έχει όσο το δυνατόν πιο πολλούς ταλαντούχους γηγενείς παίκτες γύρω από τους ξένους, ώστε να υπάρχει καλή συνέχεια στον ελληνικό «κορμό» παικτών.

«Ο Ολυμπιακός ίσως να μην είναι ίδιος με το παρελθόν. Για τον Μπλατ ίσως έφταιξε η απουσία αγώνων πρωταθλήματος, ίσως το μικρότερο μπάτζετ. Δεν δούλεψαν όλα όπως ήθελε. Υπήρξαν πολλές διαφορετικές συνθήκες».

Η όγδοη αγωνιστική θα ολοκληρωθεί με τα παιχνίδια Bαλένθια – Μπάγερν, ΤΣΣΚΑ – Φενέρμπαχτσε, Ερυθρός Αστέρας – Βιλερμπάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή