Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες στη Βαγδάτη

Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες στη Βαγδάτη

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΑΓΔΑΤΗ. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν χθες, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο κέντρο της Βαγδάτης. Τρεις διαδηλωτές έπεσαν νεκροί από βολές δακρυγόνων στο κεφάλι, ενώ ένας ακόμη υπέκυψε στα τραύματά του από έκρηξη χειροβομβίδας κρότου λάμψης.

Οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν χθες πραγματικά πυρά, λαστιχένιες σφαίρες και δακρυγόνα για να διαλύσουν διαδήλωση εκατοντάδων ατόμων στην πλατεία Ταχρίρ, στο κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας. Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των διαδηλώσεων, τον Οκτώβριο, στη Βαγδάτη και σε πόλεις του νοτίου Ιράκ. Το κύμα διαμαρτυρίας έχει ως αφορμή τις οικονομικές δυσχέρειες των ιρακινών πολιτών και τις υπόνοιες για εκτεταμένη διαφθορά στους κόλπους της κυβέρνησης. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μαχντί να αντιμετωπίσει τις διαμαρτυρίες προσφέροντας οικονομικά βοηθήματα στους χαμηλόμισθους και ενισχύοντας τις ευκαιρίες απασχόλησης πτυχιούχων, δεν απέδωσαν καρπούς. Οι διαδηλωτές ζητούν τώρα ριζική μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος και την αποπομπή του συνόλου των κυβερνητικών στελεχών.

Το βράδυ της Τετάρτης, διαδηλωτές πυρπόλησαν τις κατοικίες τοπικών αξιωματούχων στην πόλη Γκαράφ, 25 χλμ. βόρεια της Νασιρίγια.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή