ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Απορρίφθηκε η αίτηση του Τηλέμαχου Λαβίδα 

TΑΣΟΣ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Διαδικασία καταβολής εγγυοδοσίας έγινε στη Νέα Υόρκη με αφορμή τη γνωστή υπόθεση της εσωτερικής πληροφόρησης που αφορά τουλάχιστον δύο Έλληνες επιχειρηματίες, η οποία διαδικασία είχε ξεκινήσει με πρωτοβουλία των συνηγόρων του Τηλέμαχου Λαβίδα.

Το δικαστήριο αποφάσισε ο Τηλέμαχος Λαβίδας να μείνει προσωρινά κρατούμενος.

Η ανακοίνωση του συνηγόρου του κ. Λαβίδα, Τζόναθαν Στρίτερ αναφέρει αναλυτικά: 

«Αναφορικά με την υπόθεση κατά του κ. Τηλέμαχου Λαβίδα στα δικαστήρια της Νέας Υόρκης, μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης των σχετικών αποδεικτικών στοιχείων από τους Δημόσιους Κατήγορους, ο κ. Λαβίδας προχώρησε σε κατάθεση νέας αίτησης για εγγύηση στη βάση ότι δεδομένα που αφορούν την υπόθεση του έχουν αλλάξει σημαντικά. 

Από τα στοιχεία που παρουσίασαν οι Δημόσιοι Κατήγοροι, κατέστη σαφές ότι το αποδειχτικό υλικό στην υπόθεση εναντίον του είναι αδύναμο. Συγκεκριμένα δεν παρουσιάστηκε κάποιο στοιχείο που να τεκμηριώνει οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας γραπτής, ηλεκτρονικής, τηλεφωνικής, ή άλλης μορφής μεταξύ του κ. Τηλέμαχου Λαβίδα και οποιουδήποτε άλλου προσώπου από όπου να προκύπτει ότι ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας έλαβε ή παρείχε εμπιστευτικές πληροφορίες σε άλλο πρόσωπο. Επιπλέον, οι Δημόσιοι Κατήγοροι, δεν εμφανίζουν μάρτυρα που να καταθέτει πως ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας αποκάλυψε εμπιστευτικές πληροφορίες, συμμετείχε σε παράνομο κύκλωμα ή αποκόμισε οφέλη. 

Η αίτηση εγγύησης εξετάσθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2019 και απερρίφθη για λόγους που δεν είχαν σχέση με την ουσία της υπόθεσης, παρόλα αυτά ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας, ο οποίος εξ αρχής έχει αρνηθεί τις κατηγορίες εναντίον του, έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη των ΗΠΑ και είναι πεπεισμένος ότι θα καταρρίψει πολύ σύντομα τις αβάσιμες κατηγορίες εναντίον του. 

Ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας θα συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα που μόλις ξεκίνησε και θα αποδείξει την αθωότητά του». 

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ: Ο άνθρωπος-κλειδί στην υπόθεση «Νίκας-Λαβίδας»

 

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ