Εθνική ποδοσφαίρου: «Να δείξουμε ότι πιστεύουμε στη νέα αρχή»

Εθνική ποδοσφαίρου: «Να δείξουμε ότι πιστεύουμε στη νέα αρχή»

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο να μη χαλάσει την καλή εικόνα που είχε στα παιχνίδια με την Ιταλία και τη Βοσνία, η Εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει απόψε στο Ερεβάν την Αρμενία, στον προτελευταίο αγώνα της για τα προκριματικά του Euro 2020, έχοντας χάσει, πάντως, το τρένο της πρόκρισης εδώ και αρκετό καιρό.

Ο Τζον Φαν’τ Σιπ αιφνιδίασε ακόμα μια φορά με τις επιλογές του στις κλήσεις παικτών, όμως τονίζει ότι από τη στιγμή που η ομάδα είναι σε φάση αναδόμησης, στόχος του είναι να δει αρκετούς ποδοσφαιριστές μέχρι να καταλήξει στον κορμό που θα μπει στη μάχη για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ το 2022.  

Μιλώντας χθες στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι, παρά την απουσία βαθμολογικού ενδιαφέροντος, κίνητρο πάντα υπάρχει για τους παίκτες και την ομάδα. «Μπορεί να μην είναι βαθμολογικό, αλλά θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Να δείξουμε ότι πιστεύουμε σε αυτό που χτίζουμε. Να καταφέρουμε μέσα από αυτό να φτάσουμε και στο καλό αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στην απουσία του Παπασταθόπουλου, τόνισε για ακόμα μια φορά ότι δεν κλήθηκε γιατί αυτή τη στιγμή θέλει να δει κάποιους άλλους παίκτες, ενώ όταν ρωτήθηκε για την πιθανή ενδεκάδα, απάντησε: «Η αποστολή είναι σχεδόν ίδια, με εξαίρεση τρεις παίκτες.

Είναι όμως ακόμα περίοδος που μπορούμε να δούμε νέους παίκτες. Ο Βασιλειάδης είναι ένας από αυτούς τους παίκτες και θα δούμε αν θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πάντα σταθεροί οι 23, προσπαθείς πάντα να προσαρμόζεσαι αναλόγως των συνθηκών».

Από κει και πέρα, όσον αφορά την πιθανή ενδεκάδα, ο Ολλανδός τεχνικός φαίνεται ότι θα διατηρήσει το 4-2-3-1. Σίγουροι θεωρούνται οι Μπακάκης, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης, Μασούρας και Μπακασέτας. Για τη θέση του τερματοφύλακα, και οι τρεις (Μπάρκας, Πασχαλάκης και Βλαχοδήμος) έχουν μοιρασμένες πιθανότητες, ενώ θέση διεκδικούν επίσης οι Σταφυλίδης ή Σιόβας στα στόπερ, Λημνιός ή Μάνταλος στη μεσοεπιθετική γραμμή και Παυλίδης ή Κουλούρης στην επίθεση.

Αύριο παίζουν επίσης για τον όμιλό μας Φινλανδία – Λιχτενστάιν, με τους γηπεδούχους να σφραγίζουν με τη νίκη την πρόκριση, και Βοσνία – Ιταλία, σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, καθώς οι Βόσνιοι δεν έχουν αποκλειστεί, ενώ από την άλλη η «σκουάντρα ατζούρα» έχει σφραγίσει εδώ και καιρό το εισιτήριο για την τελική φάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή