Σοκολατάκια με καραμελωμένα φουντούκια

Σοκολατάκια με καραμελωμένα φουντούκια

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 45΄, Αναμονή: τουλάχιστον 2 ώρες

Υλικά (για περίπου 15 κομμάτια)

  • 80 γρ. φουντούκια ωμά
  • 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας νερό
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κουτ. γλυκού σπορέλαιο

Διαδικασία

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε τα φουντούκια. Ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστούν.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ. Τα σπάμε σε χοντρά κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Τοποθετούμε πάλι το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τη ζάχαρη απλωτά. Προσθέτουμε το νερό. Αφήνουμε τη ζάχαρη να λιώσει ανακατεύοντας μια-δυο φορές.

Οταν αρχίσει να χρυσίζει, ρίχνουμε τα χοντροκομμένα φουντούκια και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και το απλώνουμε με τη ράχη ενός μεγάλου κουταλιού. Το αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί, για περίπου 20 λεπτά.

Στο μεταξύ, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το λάδι. Ανακατεύουμε καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, για περίπου 15 λεπτά.

Σπάμε την κρύα καραμέλα στο μπλέντερ σε ψιλά κομμάτια. Τη ρίχνουμε μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε.

Μοιράζουμε το μείγμα σε θήκες για σοκολατάκια ή σε παγοθήκες. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες προτού τα ξεφορμάρουμε. Τα φυλάμε εκτός ψυγείου.

Μυστικά

  • Μεγάλη προσοχή στην παρασκευή της καραμέλας, γιατί καίει πολύ, σε βαθμό… εγκαύματος.
  • Η καραμέλα στεγνώνει γρήγορα, αν και ο χρόνος εξαρτάται από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  • Χρησιμοποιούμε λάδι στο λιώσιμο της κουβερτούρας γιατί την κάνει πιο λεία και τη διατηρεί γυαλιστερή.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή