ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπουλο με κάρι, γιαούρτι και δυόσμο

Δημήτρης Κοντόπουλος

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Πουλερικά, Γιαούρτι, Συνταγές, Κάρι

Ανατολίτικη πινελιά με το κάρι, δροσιά με τον δυόσμο, πλούσια γεύση και ελαφριά οξύτητα με το γιαούρτι. Υπέροχο και γρήγορο.

Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 25΄

Υλικά (για 4-6 άτομα)
  • 4 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλου, (με το δέρμα), κομμένα στη μέση (στην κλείδωση)
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι αγελάδος
  • 1 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + για το ταψί
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Λαδώνουμε ελαφρά ένα μέτριο ταψί. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με όλα τα υλικά, να καλυφθεί καλά.

Αφήνουμε να μαριναριστεί για περίπου 10 λεπτά, όση ώρα θέλει ο φούρνος να προθερμανθεί.

Tο απλώνουμε στο ταψί μαζί με τη μαρινάδα, με το δέρμα προς τα πάνω, και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει.

Συνοδεύουμε με κουσκούς: Βράζουμε 200 ml νερό με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1 ντοματάκι κονσέρβας πολτοποιημένο, αλατοπίπερο και λίγο κύμινο σε σκόνη, μέχρι να κοχλάσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε 200 ml κουσκούς (το δημητριακό), λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο, ανακατεύουμε και αφήνουμε 10-15 λεπτά, να απορροφήσει το κουσκούς τα υγρά και να μαλακώσει.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ