Δανεικοί μεν, από «χρυσάφι» δε…

Δανεικοί μεν, από «χρυσάφι» δε…

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κορυφή της λίστας των 50 ποδοσφαιριστών με τη μεγαλύτερη μεταγραφική αξία που αγωνίζονται ως δανεικοί στα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, βρίσκεται ο Φιλίπε Κοουτίνιο. Ωστόσο η τιμή του Βραζιλιάνου, που ανέρχεται στα 96,5 εκατ. ευρώ, όπως εκτιμάται από το Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου της Ελβετίας, είναι μικρότερη από τη ρήτρα αγοράς που έχει συμφωνηθεί μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Μπάγερν, στην οποία ανήκει και ανέρχεται στα 120 εκατ. ευρώ…

Τέσσερις ακόμα ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται ως δανεικοί έχουν εκτιμώμενη αξία άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για τους Ντάνι Σεμπάγιος, Μάρτιν Οντεγκααρντ, Χάρι Γουίλσον και Μάουρο Ικάρντι. Οι δύο πρώτοι δεν έχουν ρήτρα αγοράς, αντιθέτως με τον Ικάρντι που η Παρί μπορεί να τον αγοράσει με ποσό της τάξεως των 70 εκατ. ευρώ. Με τα σημερινά δεδομένα το ποσό αυτό για τον Αργεντίνο είναι υψηλό, ωστόσο όλα μπορούν να αλλάξουν αν ο ποδοσφαιριστής συνεχίσει να αγωνίζεται και να σκοράρει με την ίδια συχνότητα με τη φανέλα της Ιντερ.

Οσον αφορά τον Σένσι, που αγωνίζεται στην Σαμπντόρια και τον Ζαπάτα που αγωνίζεται στη Σαουόλο, τα επίπεδα των οψιόν αγοράς τους είναι ήδη σημαντικά χαμηλότερα από τις εκτιμώμενες αξίες τους.

Ακολουθεί η λίστα με τους πιο ακριβότερους δανεικούς ποδοσφαιριστές (σε παρένθεση η ομάδα στην οποία ανήκουν): 96,5 εκατ., Κοουτίνιο, Μπάγερν (Μπαρτσελόνα) – 65,7 εκατ., Σεμπάγιος, Αρσεναλ (Ρεάλ Μαδρίτης) – 57,3 εκατ., Οντεγκααρντ, Σοσιεδάδ (Ρεάλ Μαδρίτης) – 54 εκατ., Ουίλσον, Μπόρνμουθ (Λίβερπουλ) – 50,8 εκατ., Ικάρντι, ΠΣΖ (Ιντερ) – 47,3 εκατ., Ζαπάτα, Αταλάντα (Σαμπντόρια) – 42,1 Σένσι, Ιντερ (Σασουόλο) – 39 εκατ., Χακίμι, Ντόρτμουντ (Ρεάλ) – 37,8, Χέντερσον, Σέφιλντ (Μάντσεστερ Γ.) – 35,1 εκατ., Σαλίμπα, Σεντ Ετιέν (Αρσεναλ) – 33,3 εκατ., Μπακαγιόκο, Τσέλσι (Μονακό) – 30,2 εκατ., Σίλβα, Αϊντραχτ (Τσέλσι) – 28,3 εκατ., Ρέμπιτς, Μίλαν (Αϊντραχτ) – 28,1 εκατ., Αρεόλα, Ρεάλ Μαδρίτης (ΠΣΖ ) – 27,1 εκατ., Πόρο, Βαγιαδολίδ (Μάντσεστερ Σίτι).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή