Παρελθόν ο Πεδουλάκης

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H τρίτη διακοπή συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον Αργύρη Πεδουλάκη μοιάζει με… συνήθεια τα επτά τελευταία χρόνια και ο «καλύτερος Ελληνας τεχνικός», σύμφωνα με τον πρόσφατο χαρακτηρισμό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην τρίτη έναρξη της συνεργασίας, αποτελεί και πάλι παρελθόν.

Για δεύτερη φορά εκ των τριών διακοπών συνεργασίας, μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου και δύο μήνες μετά την έναρξή της, ο 55χρονος τεχνικός απολύεται από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αναζητεί τον διάδοχό του και προσωρινά θα έχει στον πάγκο του τον συνεργάτη του πρώην προπονητή, Γιώργο Βόβορα. Ο Πεδουλάκης είχε υπογράψει διετές, εγγυημένο συμβόλαιο και έγινε συμβιβασμός στον οικονομικό διακανονισμό της αποζημίωσής του.

Η ήττα των «πρασίνων» από την Αλμπα, πέντε ημέρες μετά την ήττα-αποκλεισμό στα προημιτελικά του Κυπέλλου από τον Προμηθέα, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Και όμως, η τρίτη συνεργασία των δύο πλευρών που εξελίχθηκε πολύ σύντομα σε «διαζύγιο», άρχισε με τις καλύτερες δυνατές προδιαγραφές. Οι μεταγραφικές εισηγήσεις του Πεδουλάκη στον σχεδιασμό της ομάδας υλοποιήθηκαν από τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, ο οποίος έκανε και οικονομική υπέρβαση με την απόκτηση του Τζιμέρ Φριντέτ, αλλά και του Τζόνσον. Οι επιλογές των Μπράουν και Μπεντίλ, όμως, δεν «βγήκαν».

Ο Πεδουλάκης δημιούργησε το βιογραφικό του στην προπονητική, με τη φιλοσοφία του να είναι προσαρμοσμένη στην άμυνα. Στη φετινή περίοδο, όμως, ο Παναθηναϊκός συγκαταλέγεται στις πιο ευάλωτες αμυντικά ομάδες της Ευρωλίγκας. Επίσης στον προχθεσινό αγώνα με την Αλμπα, η τεχνική καθοδήγησή του ήταν εκτός λογικής, ειδικά στην εξαντλητική χρησιμοποίηση των πέντε παικτών για περίπου 40 λεπτά. Οποιαδήποτε σκέψη ότι ο Ελληνας τεχνικός ήθελε να κάνει «ηρωική έξοδο» αποτελεί κακόβουλο σενάριο για έναν επαγγελματία που έχει αποδείξει ότι αγαπά τον Παναθηναϊκό.

Ο Πεδουλάκης δέχθηκε να σηκώσει το μεγάλο βάρος της μετά Ομπράντοβιτς εποχής, δέχθηκε να κοουτσάρει τους τρεις τελευταίους μήνες της περιόδου 2015-16 και το προηγούμενο καλοκαίρι, αντικατέστησε ακόμη ένα βαρύ όνομα, τον Ρικ Πιτίνο. Τα καλά τεχνικά στοιχεία και οι αδυναμίες του ήταν γνωστά στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που δεν έψαξε στην αγορά των ξένων προπονητών, τον προηγούμενο Ιούνιο, αλλά κάλεσε και πάλι τον Ελληνα τεχνικό να αναλάβει.

Ο Παναθηναϊκός αναζητεί ξανά ξένο προπονητή, με την περίπτωση επιστροφής του Πιτίνο να είναι ανέφικτο να πραγματοποιηθεί, μετά την πρόσφατη τεχνική ανάληψη της εθνικής ομάδας λόγω του… δεδικασμένου του 2008 με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον Ολυμπιακό.

Το προολυμπιακό

Καναδάς (Βικτόρια), Κροατία (Σπλιτ), Λιθουανία (Κάουνας) και Σερβία (Βελιγράδι) είναι οι χώρες που θα φιλοξενήσουν τα προολυμπιακά τουρνουά (23-28 Ιουνίου 2020). Είκοσι τέσσερις ομάδες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, θα παλέψουν για έξι εισιτήρια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Η κλήρωση θα γίνει στις 27 Νοεμβρίου 2019 στη Γενεύη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή