500 λέξεις με τον Στέφανο Τσιτσόπουλο

500 λέξεις με τον Στέφανο Τσιτσόπουλο

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Στέφανος Τσιτσόπουλος είναι δημοσιογράφος στην Athens Voice και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Athens Voice Radio 102,5. Το «Ροκ σταρ», το πρώτο του μυθιστόρημα, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ποια βιβλία έχετε αυτόν τον καιρό πλάι στο κρεβάτι σας; Και ποιους δίσκους;

Το «Οι αδιάφοροι» του Αλμπέρτο Μοράβια και τα «Φύλλα χλόης» του Γουόλτ Γουίτμαν. Με υπόκρουση το τελευταίο των Simple Minds, «Walk Between Worlds».

Ποιος ήρωας λογοτεχνίας ή ποιος ροκ σταρ θα θέλατε να είστε και γιατί;

Ο Ντι Μπι Κόλφιλντ, σεναριογράφος στο Χόλιγουντ, αδελφός του Χόλντεν και της Φοίβης στο «Στη σίκαλη, στα στάχια, ο πιάστης». Οταν με πιάνουν οι νοσταλγίες μου για τα αδελφάκια μου, επιστρέφω στο πάρκο. Τα μικρά είναι εκεί, καβάλα στο αλογάκι του λούνα παρκ. Είμαι ο φύλακάς τους. Από ροκ σταρ, ο κιθαρίστας των Blondie, Κρις Στάιν, για να μ’ αγαπάει τρελά η Ντέμπι Χάρι. Και αν πάθω κάτι, αντί να με αλλάξει με άλλον, να προτιμήσει να διαλύσει την μπάντα.

Διοργανώνετε ένα δείπνο. Ποιους συγγραφείς και μουσικούς καλείτε, ζώντες και τεθνεώτες;

Ντιλίβερι εννοείς – δεν ξέρω να φτιάχνω ούτε αυγά! Τους Χρήστο Χωμενίδη, Σώτη Τριανταφύλλου, Γιώργο Σκαμπαρδώνη, την ποιήτρια Τζένη Μαστοράκη. Τώρα που είναι γεροί και με τιμούν με την αγάπη τους. Ανταποδίδω.

Ποιο ήταν το πιο ενδιαφέρον στοιχείο που μάθατε πρόσφατα χάρη στην ανάγνωση ενός βιβλίου;

«Η ευφυΐα δεν σε εμποδίζει να είσαι μεγάλος μ@λ@κ@ς, μπορεί μάλιστα να συμβάλει σε αυτό, βάζοντάς σου κατά νου πως είσαι καλύτερος από την πλέμπα». Jean Francois Marmion, «Η ψυχολογία του Μ@λ@κ@», εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Ποιο κλασικό βιβλίο διαβάσατε πρόσφατα για πρώτη φορά;

«Τον Αμερικανό κόμη» του Μαρκ Τουέιν.

Ποιο είναι το τραγούδι ή ο δίσκος που έχετε ακούσει τις περισσότερες φορές;

Το «Teenage Kicks» των Undertones και την «Μπανάνα» των Velvet Underground.

Πώς είναι να ενηλικιώνεσαι παρέα με αληθινούς και φανταστικούς ροκ σταρ; Ή είναι καλύτερο να μην ενηλικιώνεσαι;

Τον τελευταίο χρόνο, που ζούσα μέσα στο μυθιστόρημα «Ροκ σταρ», ήταν ωραία, τα λέγαμε τα σχετικά με τον Ιγκι. Τον τσέκαρα, δεν πειράζει που μεγάλωσε, το θέμα, λέει, είναι να κάνεις πάντα του κεφαλιού σου, είτε δεκατεσσάρων είτε εβδομήντα τεσσάρων…

Θα συναντήσουμε τον Τζ. Ντ. Σάλιντζερ τελικά στο βιβλίο σας;

Από την πρώτη ώς και την τελευταία από τις 350 σελίδες! Ολο γι’ αυτόν μιλάμε με τη Γουινόνα Ράιντερ, τον Ρέντον του «Trainspotting» και μια φιλόλογο, το Φοιβαβαγιάκι, που πεισμώνει όταν της λέω πως ο Σάλιντζερ είναι ο απόλυτος ροκ σταρ. Σαράντα χρόνια παρέα τα λέμε.

Εχετε Facebook, Twitter κ.τ.λ.; Υπάρχει ωραία μουσική εκεί μέσα;

Μόνο σελφάρες! Αποφεύγω να ταΐζω με μουσική τους ψηφιακούς λογαριασμούς μου. Τη μουσική μου την παίζω στο ραδιόφωνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή