«Ετοιμοπόλεμοι» πριν από την άνοιξη του 2020 οι ρωσικοί S-400 που αγόρασε η Τουρκία

«Ετοιμοπόλεμοι» πριν από την άνοιξη του 2020 οι ρωσικοί S-400 που αγόρασε η Τουρκία

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι συστοιχίες πυραύλων S-400 που αγόρασε πρόσφατα η Τουρκία από την Ρωσία θα είναι επιχειρησιακές και «ετοιμοπόλεμες» πριν από την άνοιξη του 2020, σύμφωνα με τον Ντμίτρι Σουγκάεφ, που ηγείται της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Στρατιωτική-Τεχνική Συνεργασία.

«Η Ρωσία» συνεχίζει την παράδοση των πυραυλικών συστοιχιών των S-400. Θα ολοκληρώσουμε την εκπαίδευση των Τούρκων ειδικών στο τέλος του 2019. Την άνοιξη, οι συστοιχίες των πυραύλων θα είναι ετοιμοπόλεμες. Όλα εξελίσσονται σύμφωνα με το πρόγραμμα» είπε ο Σουγκάεφ.

Επίσης, όπως δήλωσε ο όδιος, η Ρωσία προετοιμάζεται να προσφέρει τεχνική βοήθεια στην Τουρκία για την ανάπτυξη ενός τύπου μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς. 

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Τούρκος επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της χώρας Ισμαήλ Ντεμίρ, τόνισε ότι η Τουρκία αγόρασε τα πυραυλικά αμυντικά συστήματα S-400 από τη Ρωσία για να τα χρησιμοποιήσει, όχι για να τα βάλει στην άκρη,αλλά δεν θα πάνε στην Τουρκία Ρώσοι ειδικοί για να τα θέσουν σε λειτουργία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή