Η ώρα της «μονομαχίας» Τσιτσιπά – Τιμ στον τελικό των Nitto ATP Finals

Η ώρα της «μονομαχίας» Τσιτσιπά – Τιμ στον τελικό των Nitto ATP Finals

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έφτασε η ώρα για τον τελικό των τελικών. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Ντομινίκ Τιμ, συμπαίκτες του Laver Cup για την Team Europe, αγωνίζονται στον τελικό των Nitto ATP Finals στο Λονδίνο. 

Ο αγώνας ξεκίνησε στην κατάμεστη Ο2 Arena του Λονδίνου. 

Μετά τον θρίαμβο επί του έξι φορές πρωταθλητή της διοργάνωσης, Ρότζερ Φέντερερ, ο Τσιτσιπάς θέλει να ολοκληρώσει τον άθλο στον μεγαλύτερο τελικό της καριέρας του και να παγιωθεί στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, με το βλέμμα στην κορυφή.

Εάν καταφέρει να κερδίσει το τρόπαιο, θα γίνει μόλις ο τρίτος παίκτης που το καταφέρνει στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση τα τελευταία 40 χρόνια, μετά τους Κορέτια (1998) και Ντιμιτρόφ (2017), καθώς και ο έκτος νεαρότερος παίκτης, μετά τους Μακενρό (1978 – 19 ετών), Σάμπρας (1991 – 20 ετών), Αγκάσι (1990 – 20 ετών), Χιούιτ (2001 – 20 ετών) και Μπέκερ (1988 – 21 ετών).

Όσο για τον αντίπαλό του Τιμ, έχει βρεθεί ξανά στην διοργάνωση, τρεις φορές, όμως δεν είχε καταφέρει ως τώρα να φτάσει στην τελική φάση.

Σίγουρα και οι δύο τους κάνουν τα όνειρά τους σε πραγματικότητα. Αυτή είναι μια στιγμή ξεχωριστή, μοναδική, ιδιαίτερη και για έναν από αυτούς απόψε τα πράγματα θα γίνουν ακόμα καλύτερα , εάν καταφέρει να σηκώσει το τρόπαιο στον τελικό.

Η σχέση τους άρχισε το 2016, στην διάρκεια προπόνησης στους ATP Finals, όταν ο Τιμ έκανε το ντεμπούτο  του στο τουρνουά και ο Τσιστιπάς ήταν…συνεργάτης. Σίγουρα δύσκολα ο Στέφανος θα μπορούσε να σκεφτεί τότε ότι  τρία χρόνια  θα έπαιζε στον τελικό και με τον Αυστριακό αντίπαλο. 

«Είναι εκπληκτική ιστορία και για τους δυο μας, διότι ίσως και οι δυο μας, δεν πιστεύαμε ότι μόνο τρία χρόνια αργότερα θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι στον τελικό», δήλωσε ο Τιμ.

«Το αξίζει πραγματικά. Είναι καλός άνθρωπος. Είναι πολύ καλός παίκτης με πολύ ελκυστικό ύφος», είπε ο Τιμ για τον Τσιτσιπά. «Περνάμε πολύ χρόνο έξω από το γήπεδο. Αλλά μόλις κάνουμε το βήμα στο γήπεδο, είναι μια μάχη και ξεχνάμε για δύο, τρεις ώρες, τις φιλίες μας . Πέρσι είδα και ένιωσα επίσης τις καταπληκτικές δυνατότητές του»… 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή