Μπαράζ επιθέσεων από Ρουβίκωνα – Πέντε ενέργειες σε 24 ώρες

Μπαράζ επιθέσεων από Ρουβίκωνα – Πέντε ενέργειες σε 24 ώρες

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τριπλή επίθεση σε γραφεία εταιρειών σε Μαρούσι και Νέα Φιλαδέλφεια πραγματοποίησε η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» τα ξημερώματα. 

Ειδικότερα, στις πέντε το πρωί, περίπου 18-20 άτομα με μηχανάκια μετέβησαν στις εγκαταστάσεις των εταιρειών Volterra Α.Ε. και Elpedison Α.Ε, στην οδό Αμαρουσίου-Χαλανδρίου και πέταξαν πέτρες και μπουκάλια με μπογιά.

Είχε προηγηθεί, περίπου δέκα λεπτά νωρίτερα, άλλη επίθεση στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου οι δράστες προκάλεσαν με βαριοπούλες ζημιές στην πρόσοψη των γραφείων εταιρείας τσιμέντων.

Οπως αναφέρεται σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η επίθεση έγινε με αφορμή «την ψήφιση έως τα μέσα Νοεμβρίου του νέου νομοσχεδίου που ξεκινάει το τελικό στάδιο της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της ενέργειας στην Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι χθες μέλη της αναρχικής ομάδας πέταξαν μπογιές στο εξωτερικό του δημαρχείου Βύρωνα, λίγες ώρες μετά την έφοδο που πραγματοποίησαν στις 12:30 έξω από το σπίτι του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη, όπου πέταξαν φέιγ βολάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή