Ευοίωνες εκτιμήσεις για ανάπτυξη

Ευοίωνες εκτιμήσεις για ανάπτυξη

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αισιόδοξη για την πορεία της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας δηλώνει η Morgan Stanley, ενώ τονίζει πως περαιτέρω διαρθρωτικές αλλαγές θα οδηγήσουν σε νέες αναβαθμίσεις της Ελλάδας από τους οίκους αξιολόγησης, και θα καθορίσουν επίσης τις πιθανότητες για μελλοντική ένταξη στο QE.

Οπως επισημαίνει, ο ρυθμός ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας στο πρώτο εξάμηνο έχει εκπλήξει τους αναλυτές της και εκτιμά ότι η θετική αυτή τάση θα διατηρηθεί. Ετσι, αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στο 1,7% φέτος (από 1,3% πριν) και στο 2,4% το 2020-2021 (από 2% και 1,4%).

Αυτό που αλλάζει με μεγάλη ταχύτητα στην ελληνική οικονομία είναι το οικονομικό κλίμα, με την ατζέντα της κυβέρνησης να φαίνεται να είναι ο κύριος καταλύτης, προσθέτει η επενδυτική τράπεζα, τονίζοντας πως η περαιτέρω ενίσχυσή του μπορεί να οδηγήσει σε ταχύτερη κατανάλωση και αύξηση των επενδύσεων.

Σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά, εκτιμά ότι οι θεσμοί είναι πιθανόν να συμφωνήσουν σε χαλάρωση των στόχων για το 2021 – αρκεί η κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, και αυτό θα στηρίξει περαιτέρω την εγχώρια οικονομία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή