Euro 2020: «Σφραγίστηκαν» τα περισσότερα εισιτήρια

Euro 2020: «Σφραγίστηκαν» τα περισσότερα εισιτήρια

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αποψινή τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020, όλο το ενδιαφέρον εστιάζεται στον Ε΄ όμιλο, καθώς πέρα από την Κροατία που σφράγισε ήδη το εισιτήριό της υπάρχουν τρεις ομάδες που ερίζουν για μία θέση στα τελικά.

Από τους αγώνες της Ουαλλίας με την Ουγγαρία και της Σλοβακίας με το Αζερμπαϊτζάν θα κριθεί ο δεύτερος του σφιχτού αυτού ομίλου που κρατά ώς το τέλος την αγωνία των φιλάθλων. Το πρωτοφανές, όμως, είναι ότι και οι άλλες δύο ομάδες (πλην Αζερμπαϊτζάν) θα έχουν μία ακόμη ευκαιρία μέσω των μπαράζ του Nations League.

Συγκεκριμένα, η γηπεδούχος Ουαλλία θα προκριθεί με μια νίκη εντός έδρας επί της Ουγγαρίας. Νίκη της Ουγγαρίας θα σημάνει δική της πρόκριση, ενώ με ισοπαλία, και νίκη της Σλοβακίας επί των Αζέρων το εισιτήριο θα πάει στους Σλοβάκους. Αν πάλι στο Κάρντιφ έρθει ισόπαλο το ματς και η Σλοβακία δεν καταφέρει να καταβάλει το Αζερμπαϊτζάν, το εισιτήριο το κρατούν οι Ούγγροι.

Από το τριήμερο που πέρασε με πάρα πολλά γκολ και μερικά παιχνίδια-θρίλερ, έμειναν οι προκρίσεις των φαβορί, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να φτάνει τα 99 τέρματα με την κάτοχο του τροπαίου, εθνική Πορτογαλίας, η… παρέλαση του εκπληκτικού Βελγίου από τη Ρωσία, η υποδοχή ηρώων των Κοσοβάρων στην εθνική Αγγλίας (λόγω της στήριξης της Βρετανίας στην ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου), αλλά και οι δίκαιες διαμαρτυρίες των Κυπρίων για τη διαιτησία στον αγώνα με τη Σκωτία στη Λευκωσία.

Θέση στην κληρωτίδα των ομίλων της 30ής Νοεμβρίου για τα τελικά έχουν ήδη καπαρώσει, εκτός από τις Ιταλία και Φινλανδία από τον όμιλο της Ελλάδας, οι Αγγλία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Κροατία, Ολλανδία, Ουκρανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σουηδία, Τουρκία και Τσεχία.

Ωστόσο, μία επιπλέον θέση θα πάει στους «μικρούς» του Nations League, δηλαδή σε μία ομάδα εκ των Γεωργίας, Βόρειας Μακεδονίας, Κοσσυφοπεδίου και Λευκορωσίας, καθώς και τρεις ακόμη στις ισάριθμες κατηγορίες της νεότευκτης διοργάνωσης, με τις θέσεις στα μπαράζ του Μαρτίου να οριστικοποιούνται απόψε. Η κλήρωσή τους μάλιστα πρόκειται να λάβει χώρα αυτή την Παρασκευή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή