Βρετανία: «Ολική καταστροφή» η συνέντευξη του πρίγκιπα Ανδρέα

Βρετανία: «Ολική καταστροφή» η συνέντευξη του πρίγκιπα Ανδρέα

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τηλεοπτική συνέντευξη του πρίγκιπα Ανδρέα, δεύτερου γιου της βασίλισσας Ελισάβετ και όγδοου στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, στο  BBC Newsnight κατακεραύνωσαν τα βρετανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης χαρακτηρίζοντάς τη «ολική καταστροφή» δημοσίων σχέσεων.

Ο Δούκας του Γιορκ, όπως είναι ο επίσημος τίτλος του πρίγκιπα, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε ερωτική σχέση με μια έφηβη, τη Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρ, όπως η ίδια έχει καταγγείλει, η οποία υπήρξε θύμα του αυτόχειρα βιαστή Τζέφρι Επσταϊν. Οι σχολιαστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα βρετανικά ΜΜΕ κατέκριναν τον γαλαζοαίματο με δριμύτητα, επειδή αποπειράθηκε να υπερασπιστεί τη φιλική σχέση που τον συνέδεε με τον Επσταϊν, παρότι έχουν αποκαλυφθεί οι ειδεχθείς δραστηριότητές του, αλλά και γιατί δεν επέδειξε καμία ενσυναίσθηση για τα θύματά του. «Πιστεύω ότι η συνέντευξη ήταν τόσο κακή όσο ένα αεροσκάφος που συντρίβεται πάνω σε τάνκερ μεταφοράς πετρελαίου, προκαλώντας τσουνάμι, που με τη σειρά του πυροδοτεί μια πυρηνική έκρηξη», σχολίασε ο Τσάρλι Πρόκτορ, αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Royal Central, που καλύπτει ενδελεχώς τα θέματα της βασιλικής οικογενείας.

Η Τζιούφρ έχει δηλώσει ότι ο Επσταϊν την ανάγκασε να συνευρεθεί ερωτικώς με τον πρίγκιπα Ανδρέα το 2001, όταν εκείνη ήταν μόλις 17 ετών, κάτι που επαναλήφθηκε στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη και στις Παρθένους Νήσους. Επίσης, έχει καταγγείλει ότι ο αυτόχειρας χρηματιστής την έστελνε ταξίδια με ιδιωτικά αεροσκάφη σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να έχει ερωτικές επαφές με ισχυρούς άνδρες.

Η δημοσιογράφος Εμιλι Μεϊτλις, που πήρε τη συνέντευξη από τον γαλαζοαίματο, του έθεσε καυτά ερωτήματα προσπαθώντας να εκμαιεύσει πληροφορίες σχετικά με τη σχέση του και τις ερωτικές επαφές με την Τζιούφρ, κάτι που, ωστόσο, ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ. Επίσης, ο πρίγκιπας Ανδρέας δήλωσε ότι έχει μετανιώσει για το γεγονός ότι φιλοξενήθηκε στην έπαυλη του Επσταϊν, στη Νέα Υόρκη, μετά την καταδίκη του για σωματεμπορία ανηλίκων. «Γι’ αυτό το πράγμα… κλωτσάω τον εαυτό μου κάθε ημέρα, γιατί σίγουρα ήταν ανάρμοστο για ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας. Προσπαθούμε να διατηρούμε πάντα τα υψηλότερα στάνταρ και ομολογουμένως τους απογοήτευσα, τόσο απλά», κατέληξε ο πρίγκιπας.

Ακόμη, ο πρίγκιπας επιχείρησε να αμφισβητήσει την καταγγελία της Τζιούφρ, λέγοντας ότι την ημέρα της συνάντησής τους έλειπε, γιατί είχε πάει την κόρη του, πριγκίπισσα Βεατρίκη, σε πάρτι στο εστιατόριο Pizza Express, και προσέθεσε ότι, ενώ η Τζιούφρ ανέφερε ότι ο γαλαζοαίματος ίδρωνε πολύ χορεύοντας σε κλαμπ του Λονδίνου, στην πραγματικότητα δεν μπορεί να ιδρώσει καθόλου, εξαιτίας κάποιας ιατρικής πάθησης.

Η συνέντευξη του πρίγκιπα Ανδρέα προκάλεσε γενική κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και σε όλα τα βρετανικά ΜΜΕ, κυρίως εξαιτίας της παντελούς έλλειψης ενσυναίσθησης για τα θύματα του Τζέφρι Επσταϊν. Σίγουρα, η απόφαση του πρίγκιπα Ανδρέα να εκτεθεί στην τηλεοπτική κάμερα προκειμένου να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τη σχέση του με τον Επσταϊν –σχέση που έχει απαθανατιστεί σε δεκάδες φωτογραφίες– ήταν μια ριψοκίνδυνη κίνηση, αλλά, όπως επισημαίνουν αναλυτές της βασιλικής οικογένειας, οι λέξεις δεν γυρίζουν πίσω και η ζημία που προκάλεσε με τη συνέντευξή του δεν πρόκειται να απαλυνθεί, όσο φιλανθρωπικό έργο και αν κάνει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή