Επιμένει στην «αντικυβερνητική διαδήλωση» ο Αλ. Τσίπρας

Επιμένει στην «αντικυβερνητική διαδήλωση» ο Αλ. Τσίπρας

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εξηγήσεις» τόσο για τη συμμετοχή του στην πορεία του Πολυτεχνείου όσο και για την αποτίμηση αυτής ως «αντικυβερνητικής» μία ημέρα μετά,  έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Η πορεία δεν είναι μαραθώνιος, η παρουσία μου εκεί ήταν συμβολική και άρα δεν έχει τόση σημασία το αν έφθασα ως την αμερικανική πρεσβεία ή πόση ώρα έμεινα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στη σχετική κριτική.

Σε συνέντευξή του  στο OPEN, ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε επίσης ότι η παρουσία του στην πορεία ήταν αντιφατική, ενώ  ερωτηθείς γιατί δεν συμμετείχε στην πορεία του Πολυτεχνείου ως πρωθυπουργός είπε διότι ήθελε να σεβαστεί τον αντιεξουσιαστικό χαρακτήρα που έχει από τη φύση της η συγκεκριμένη εκδήλωση.

Κληθείς να τοποθετηθεί για την ανάρτησή του την επομένη της πορείας, ότι η φετινή πορεία είχε αντικυβερνητικό χαρακτήρα, ο κ. Τσίπρας αφού έκανε λόγο για «παλινόρθωση ενός πολιτικού συστήματος που έχει ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας και χαρακτήρισε την κυβέρνηση «νεοσυντηρητική που βασίζεται στο δόγμα νόμος και τάξη, εγκαλώντας την ότι έχεις στις τάξεις της υπερδεξιούς υπουργούς».

Επέμεινε ωστόσο στην πρώτη του αποτίμηση λέγοντας: «Η μεγάλη συμμετοχή στην πορεία αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν προκληθεί τα ανακλαστικά του δημοκρατικού κόσμου. Η ίδια η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τη μαζική συμμετοχή των νέων ανθρώπων, με τις επεμβάσεις της στην ΑΣΟΕΕ, με την αλλοπρόσαλλη τακτική της στους κινηματογράφους όπου έβγαζαν έξω νέους ανθρώπους (…) Για όσους είμασταν εκεί ήταν σαφές ότι επρόκειτο για μία μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση. (…) Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι πέρυσι και πρόπερσι είχε τη μισή συμμετοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή