Κακλαμανάκης: Πήρα θέση για να σώσω την επόμενη γενιά με τεράστιο προσωπικό κόστος

Κακλαμανάκης: Πήρα θέση για να σώσω την επόμενη γενιά με τεράστιο προσωπικό κόστος

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία αποφάσισε να στείλει εξώδικο στον «χρυσό» Ολυμπιονίκη του αθλήματος Νίκο Κακλαμανάκη για την τοποθέτησή του στη Βουλή, όπου τάχθηκε υπέρ του αθλητικού νομοσχεδίου που έφερε προς ψήφιση ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, και υπερψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή, καθώς και για δηλώσεις του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Ανάμεσα στους άλλους παράγοντες που δε θα μπορέσουν θα θέσουν ξανά υποψηφιότητα είναι και ο νυν πρόεδρος της ΕΙΟ Αντώνης Δημητρακόπουλος. 

«Στη συνεδρίασή του το περασμένο Σάββατο το Δ.Σ. της ΕΙΟ σε πλήρη απαρτία αποφάσισε ομόφωνα να αποσταλεί εξώδικο στον κ. Κακλαμανάκη για τις δηλώσεις του σε βάρος της Ομοσπονδίας στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και στα social media», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΙΟ.

Ο Νίκος Κακλαμανάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, έμαθε για το εξώδικο από τα ΜΜΕ. «Η κάθαρση δε γίνεται αναίμακτα. Έχω πει την αλήθεια και δε θα σταματήσω να τη λέω. Αποτελεί χρέος μου απέναντι στην Ελλάδα. Είπα αυτά που λέω σε όλη μου τη ζωή. Πήρα θέση για να σώσω την επόμενη γενιά με τεράστιο προσωπικό κόστος. Κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα τέλος», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης στον ΣΚΑΙ 100,3 ενώ αναφέρθηκε και σε απειλές που είχε δεχτεί κατά το παρελθόν.

Ο Νίκος Κακλαμανάκης είναι προπονητής του πρωταθλητή Βύρωνα Κοκκαλάνη, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στα RSX στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ώστε οι παράγοντες να αποφασίσουν για τη στάση που θα κρατήσουν σχετικά με τον νέο αθλητικό νόμο. Πολλοί από τους νυν προέδρους θα αναγκαστούν, ύστερα από χρόνια, να παραδώσουν τα… ηνία διότι βρίσκονται σε αυτή τη θέση για τρεις ή και περισσότερες θητείες. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι εξ αυτών έχουν προτείνει να προσφύγουν στο ΣτΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή