Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Νίκη με ορθολογικό μπάσκετ

Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Νίκη με ορθολογικό μπάσκετ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά στη φετινή Ευρωλίγκα και ύστερα από δύο ήττες που γνώρισε στην τελευταία επίθεση των αγώνων με τη Βιλερμπάν και την Αρμάνι, «χαμογέλασε»… τελευταίος στο Κάουνας, όπου επικράτησε της Ζαλγκίρις 86-85. Η ορθολογική τεχνική καθοδήγηση του Γιώργου Βοβόρα που έκανε νικηφόρο ντεμπούτο στην Ευρωλίγκα, ως πρώτος προπονητής του «τριφυλλιού», και η ηγετική εμφάνιση του Νικ Καλάθη (19 π., 12 ασ.) σε 27 λεπτά συμμετοχής (αποβλήθηκε με πέντε φάουλ στο 1΄ 20΄΄) δικαιώθηκαν με την πέμπτη νίκη στην 9η αγωνιστική της διοργάνωσης. Οι «πράσινοι» είχαν λελογισμένη χρήση διπόντων και τριπόντων, έπαιξαν στην επίθεση με ισορροπία προσπαθειών εντός και εκτός της αντίπαλης ρακέτας και αν η άμυνά τους στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν αποτελεσματική (επιμέρους σκορ 32-22), όπως συνέβη στις τρεις πρώτες περιόδους, δεν θα είχε «λαχταρήσει» από τους τέσσερις πόντους που σημείωσε στα δύο δευτερόλεπτα, πριν από τη λήξη, ο Μιλάκνις (τρίποντο και μία βολή) και διαμόρφωσε το αποτέλεσμα (85-86 από 81-86 με δύο βολές του Φρεντέτ). Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟ, Λεκαβίτσιους, στο δεύτερο ημίχρονο και ένας πρώην «ερυθρόλευκος», ο Ζακ Λεντέι, ήταν οι πιο αξιόπιστες απειλές της Ζαλγκίρις.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, διατήρησε την ψυχραιμία του στα δύο τελευταία λεπτά και απέδειξε ότι έμαθε από τα προηγούμενα «παθήματα». Η δεύτερη εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟ προσφέρει την κατάλληλη ώθηση για την επόμενη αναμέτρηση με την Μπάγερν μεθαύριο.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Γουόκαπ 6 (2), Λεκαβίτσιους 14 (1), Χέιζ 2, Γιανκούνας 5, Μιλάκνις 11 (2), Γιοκουμπάιτις, ΛεΝτέι 15 (1), Λαντέιλ 12 (4), Γκριγκόνις 9 (1), Ουλανόβας 11.

ΠΑΟ: Τόμας 13 (3), Ράις 7 (1), Παπαγιάννης 8, Παπαπέτρου 12 (2), Παππάς 5, Βουγιούκας 1, Τζόνσον 2, Φρεντέτ 11 (3), Καλάθης 19 (5), Γουάιλι 4, Μήτογλου, Μπεντίλ 4.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή