Μάλτα: Συνελήφθη ο μεσολαβητής για τη δολοφονία της Γκαλίτσια

Μάλτα: Συνελήφθη ο μεσολαβητής για τη δολοφονία της Γκαλίτσια

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΑΛΕΤΑ. Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ ανακοίνωσε χθες ότι οι Αρχές της χώρας ενδεχομένως έχουν στα χέρια τους τον ενδιάμεσο κρίκο που θα τους οδηγήσει στους εγκεφάλους της δολοφονίας της δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλίτσια. Η 53χρονη έχασε τη ζωή της όταν το αυτοκίνητό της τινάχτηκε στον αέρα από εκρηκτικό μηχανισμό, τον Οκτώβριο του 2017.

Ο άνθρωπος που φέρεται να μεσολάβησε ανάμεσα στους εκτελεστές, οι οποίοι έχουν συλληφθεί, και σε αυτούς που έδωσαν την εντολή της δολοφονίας, λέγεται Μέλβιν Θέουμα και είναι οδηγός ταξί που παλαιότερα είχε κατηγορηθεί για ανάμειξη σε υπόθεση τοκογλυφίας. Σύμφωνα με τον Τύπο της Μάλτας, ο Θέουμα δήλωσε ότι θα κατονομάσει τους εγκεφάλους με αντάλλαγμα να του δοθεί χάρη. Κατά τα δημοσιεύματα, ο φερόμενος ως μεσάζων είχε επαφές όχι μόνο με τους εκτελεστές και τους εγκεφάλους, αλλά και με τους κατασκευαστές του εκρηκτικού μηχανισμού που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.

«Εδωσα εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης να διαπραγματευτεί με τους δικηγόρους του ατόμου αυτού, για να κάνουμε ένα βήμα που δεν έχει ξαναγίνει», είπε ο Μουσκάτ στους δημοσιογράφους. Ο Θέουμα συνελήφθη την Πέμπτη, ύστερα από κοινή επιχείρηση της αστυνομίας της Μάλτας και της Interpol, στο πλαίσιο άλλης υπόθεσης, που αφορά ξέπλυμα χρήματος. Συνεργάζεται με τις Αρχές και βρίσκεται σε καλά προστατευμένο μέρος, ενώ οι ηλεκτρονικές συσκευές του αναλύονται με τη βοήθεια της Europol, η οποία είχε συνδράμει και στον εντοπισμό των τριών εκτελεστών. Ο Θέουμα φέρεται να ζήτησε χάρη για όλες τις υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται και όχι μόνο για εκείνη της Καρουάνα Γκαλίτσια.

Η Ντάφνε Καρουάνα Γκαλίτσια επέκρινε σφοδρά τους ισχυρούς μέσα και έξω από τη χώρα της, ενώ μεταξύ των αποκαλύψεών της ήταν ότι δύο μέλη της κυβέρνησης της Μάλτας είχαν αποκτήσει εταιρείες στον Παναμά μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή