Φ. Γεννηματά με Σημίτη, με φόντο το ΠΑΣΟΚ

Φ. Γεννηματά με Σημίτη, με φόντο το ΠΑΣΟΚ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μόλις τρεις ημέρες να απομένουν μέχρι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, τα εσωκομματικά «στρατόπεδα» πραγματοποιούν τις τελευταίες τους κινήσεις προ μιας διαδικασίας που –παρότι δεν αναμένεται να επιφέρει συγκλονιστικές αλλαγές– σίγουρα αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό στην προσπάθεια της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής να δημιουργήσει καθαρό έδαφος για την οχύρωση της πορείας του ενιαίου φορέα.

Το συνέδριο άλλωστε βρέθηκε και στο επίκεντρο της συνάντησης της Φώφης Γεννηματά με τον Κώστα Σημίτη χθες στο γραφείο του στη Βουλή. Από τη Χαρ. Τρικούπη, όπου είναι δεδομένο ότι θεωρούν σημαντική την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού το Σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ, μιλούσαν για συζήτηση σε καλό κλίμα, χωρίς, πάντως, μέχρι αργά το βράδυ να έχει οριστικοποιηθεί επίσημα αν ο κ. Σημίτης θα δώσει το «παρών».

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε στην επιστολή της κ. Γεννηματά, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ευχήθηκε καλή επιτυχία, χωρίς να διευκρινίζει αν θα παρευρεθεί. Κάτι το οποίο θεωρείται ωστόσο απίθανο, δεδομένης της αποχής του από κάθε κομματική δραστηριότητα μετά τη ρήξη μεταξύ των δύο πλευρών το καλοκαίρι.

Σήμερα, επιστρέφοντας από την Ινδία, αναμένεται να γνωστοποιήσει τις προθέσεις του και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος, πάντως, είχε ήδη προγραμματισμένο ταξίδι για συνεδρίαση πρώην υπουργών Εξωτερικών στη Βιέννη, πριν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες του συνεδρίου.

Την ίδια ώρα, η αντιπαράθεση της ηγεσίας με τον Παύλο Γερουλάνο καλά κρατεί, με όλα τα δεδομένα να προϊδεάζουν για μετωπική σύγκρουση μεταξύ του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και της κ. Γεννηματά. Ο κ. Γερουλάνος σε νέα παρέμβασή του (ΣΚΑΪ) επανέλαβε ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ βλέπει την παράταξη «σαν κλειστό κλαμπ», προσθέτοντας ότι δρα σαν να φοβάται τις ανοικτές διαδικασίες. Από την πλευρά τους, πηγές από τη Χαρ. Τρικούπη έχουν επανειλημμένα καταλογίσει στον πρόσφατα υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων ότι ήταν «μονίμως απών» στις δύσκολες στιγμές της παράταξης, ενώ σαφή ενόχληση έχουν προκαλέσει και πρόσφατες κινήσεις του, όπως η παρουσία του ως ομιλητή σε εκδήλωση της κίνησης «Πράττω» του Ν. Κοτζιά, αλλά και η απόφασή του να αποσύρει την υποψηφιότητά του για το προεδρείο της ΚΕΔΕ.

Η κ. Γεννηματά, εν τω μεταξύ, συνεχίζει την περιοδεία των τελευταίων ημερών και μετά την Πάτρα θα βρεθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα επισκεφθεί και το κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά, με το προσφυγικό να παραμένει στην κορυφή της ατζέντας της Χαρ. Τρικούπη. Αλλωστε, την Παρασκευή πρόκειται να «αναμετρηθεί» στο συγκεκριμένο πεδίο με τον Κυρ. Μητσοτάκη, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε και θα συζητηθεί στην Ωρα του Πρωθυπουργού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή