Σούπερ Λιγκ 1: ο χάρτης του φετινού πρωταθλήματος

Σούπερ Λιγκ 1: ο χάρτης του φετινού πρωταθλήματος

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Σούπερ Λιγκ 1 ο πρωταθλητής θα προκύψει έπειτα από αγώνες κατάταξης. Δέκα αγωνιστικές μετά την έναρξή του ο συνεταιρισμός ενημερώνει αναλυτικά τους φιλάθλους για όσα πρέπει να γνωρίζουν για το σύστημα διεξαγωγής του αλλά και για τη βαθμολογική κατάταξη.

Μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου που θα διεξαχθεί σε δύο γύρους και συνολικά σε 26 αγωνιστικές, οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την πρώτη έως και την έκτη θα συμμετέχουν στα πλέι οφ και οι ομάδες που θα καταλάβουν από την έβδομη έως τη 14η θέση θα συμμετέχουν στα πλέι άουτ, μεταφέροντας σε αυτά το σύνολο των βαθμών που κατέκτησαν στην κανονική περίοδο.

Τα πλέι οφ θα διεξαχθούν σε δύο γύρους και δέκα αγωνιστικές. Πρωταθλήτρια θα ανακηρυχθεί η ομάδα, που μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ θα έχει την υψηλότερη βαθμολογία. Οι υπόλοιπες ομάδες, που θα τερματίσουν έως την πέμπτη θέση, θα εξασφαλίσουν, κατά περίπτωση, τη συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

Τα πλέι άουτ θα διεξαχθούν σε έναν γύρο με επτά αγωνιστικές. Οι ομάδες που θα καταλάβουν  τις θέσεις από την έβδομη έως τη δέκατη στην κανονική περίοδο θα αγωνιστούν σε τέσσερις εντός έδρας και τρεις εκτός έδρας αγώνες, ενώ το αντίστροφο θα ισχύσει για τις υπόλοιπες. Η ομάδα που θα τερματίσει στην τελευταία θέση θα  υποβιβαστεί απευθείας στη Σούπερ Λιγκ 2, ενώ αυτή που θα τερματίσει στην προτελευταία θέση θα δώσει αγώνες μπαράζ με την ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη στη Σούπερ Λιγκ 2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή