Ο ΔΗΚΤΗΣ (20/11/19)

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαντήσεις στη Βουλή για την αγορά ενέργειας

Ο υφυπουργός Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς (φωτ.) απάντησε χθες στις παρατηρήσεις και στην κριτική των εκπροσώπων των κομμάτων στο ενεργειακό νομοσχέδιο, που διατυπώθηκαν κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Ολα τα άρθρα που αφορούν στην κοινοτική νομοθεσία έχουν τύχει διαβούλευσης με την Ε.Ε. Το ίδιο ισχύει και με τη ΔΕΗ και τις ρυθμίσεις για τις προμήθειες, όπου η ευελιξία που παρέχεται είναι εντός των οδηγιών, είπε ο κ. Θωμάς. Για τις προσλήψεις προσωπικού τόνισε ότι δίνεται ευελιξία και δεν καταργείται το ΑΣΕΠ. Σημείωσε επίσης απαντώντας στα σχόλια περί μη ύπαρξης σχεδίου, ότι «αυτός είναι ένας νόμος, όχι ένα business plan». Σχετικά με τη ΔΕΠΑ είπε ότι η ΔΕΠΑ Υποδομών θα δώσει τη δυνατότητα στον πλειοδότη να αναπτύξει τα δίκτυα. Για το FSRU Aλεξανδρούπολης και τις αλλαγές σε σχέση με την αρχική ρύθμιση, τόνισε ότι ζητήθηκε από τους φορείς στη διαβούλευση να μετατεθεί η συμμετοχή της ΔΕΠΑ που προβλέπεται στο σχετικό μνημόνιο συνεργασίας στη ΔΕΠΑ Εμπορίας όπου ταιριάζει περισσότερο.

Εσοδα 78 εκατ. για Ιντραλότ από την πώληση της Gamenet

Στα 78 εκατ. ευρώ ανήλθε τελικά το τίμημα που έλαβε η Iντραλότ από την πώληση του 20% της Gamenet. Η εταιρεία διέθεσε τα 6 εκατ. μετοχές που κατείχε στην ιταλική εταιρεία αντί 78 εκατ. ευρώ, εισπράττοντας έτι περαιτέρω διευρυμένο υπερτίμημα κατά 3 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία είχε ανακοινώσει αρχικά την πώληση των μετοχών προς 12,5 ευρώ η κάθε μία. Με τα έσοδα της πώλησης η εταιρεία λαμβάνει μια καλή ανάσα για την αποπληρωμή των ομολογιακών της δανείων ύψους 750 εκατ. ευρώ.

Σε έργα πληροφορικής και επικοινωνιών πόροι 1 δισ.

Πόροι 222 εκατ. ευρώ του ΕΣΠΑ για έργα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών μεταφέρονται για διαχείριση στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρόκειται για κονδύλια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση του Δημοσίου Τομέα». Διαχειριστής των κονδυλίων ορίζεται η επανασυσταθείσα Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΥΔΕ-ΤΠΕ), η οποία ήδη έχει αναλάβει τη διαχείριση κονδυλίων του ΕΣΠΑ ύψους περίπου 740 εκατ. ευρώ.  Με τη νέα απόφαση, το συνολικό ύψος των έργων που καλείται να διαχειριστεί η ΕΥΔΕ-ΤΠΕ πλησιάζει το 1 δισ. ευρώ.

Σε αναβάθμιση του Χ.Α. προχώρησε η HSBC

Παρά το ισχυρό ράλι που έχει σημειώσει το Χρηματιστήριο Αθηνών από τις αρχές του έτους, η HSBC εκτιμά πως έχει ακόμα πολύ δρόμο… ανόδου και έτσι αναβαθμίζει τη σύστασή της για την ελληνική αγορά (από ουδέτερη σε overweight), τονίζοντας ότι οι μακροοικονομικές προοπτικές της χώρας έχουν βελτιωθεί σημαντικά μετά τις εκλογές και αυτό θα έχει θετική επίπτωση στις μετοχές. Η βρετανική τράπεζα μέσα σε δύο ημέρες έχει δημοσιεύσει δύο πολύ θετικές εκθέσεις για την Ελλάδα (μετά και τη σύσταση αγοράς για τις ελληνικές τράπεζες), κάτι που, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, αποτελεί ένα σημαντικό σήμα προς τους επενδυτές.

Νέο Δ.Σ. ορίστηκε στον όμιλο Olympia

Τους καινούργιους κανόνες της εταιρικής διακυβέρνησης φιλοδοξεί να αποτυπώσει στο νέο διοικητικό συμβούλιο ο όμιλος Olympia (συμφερόντων Π. Γερμανού). Σε αυτό συμμετέχουν μεταξύ άλλων δύο γυναίκες με πλούσια εμπειρία στο εξωτερικό, η κυρία Κάρλα Σίκο (φωτ.), η οποία μάλιστα αναλαμβάνει και αντιπρόεδρος και η κυρία Μιριέλ ντε Λατουβέρ. Η κυρία Σίκο έχει μακρά θητεία σε μεγάλους ομίλους του εξωτερικού, ενώ για τέσσερα χρόνια ήταν διευθύνουσα σύμβουλος της Brazil Telecom. Η κυρία Λατουβέρ έχει μακρά πορεία σε πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες στον κλάδο της τεχνολογίας. Αμφότερες συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου Olympia ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη. Πρόεδρος και εκτελεστικό μέλος είναι ο κ. Γ. Καραγιάννης, διευθύνων σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος ο κ. Ρ. Μπουρλάς. Εκτελεστικά μέλη είναι επίσης οι κ. Γ. Ξηρουχάκης και Γ. Παντολέων, μη εκτελεστικά μέλη ο κ. Χρ. Καλογεράκης και η κυρία Τ. Φαφαλιού, ενώ ο κ. Δ. Γκούμας είναι  ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή