Η συνταγή μιας καλής μπρασερί

Η συνταγή μιας καλής μπρασερί

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την Brasserie Bellanger, που άνοιξε φέτος στο Παρίσι, όλα ξεκίνησαν με ένα παλιό βιβλίο συνταγών.

Ανήκε στη Marie-Louise Bellagner, αδελφή της προγιαγιάς ενός εκ των δύο νεαρών ιδιοκτητών, και περιλάμβανε τα μυστικά για μερικές από τις πιο διάσημες συνταγές της γαλλικής κουζίνας, όπως είναι το μοσχάρι μπουργκινιόν και το κλασικό αγαπημένο κροκ μεσιέ.

Η συνταγή μιας καλής μπρασερί-1

© The travel buds

Βασισμένοι στις συνταγές της «γιαγιάς Bellanger», οι ιδιοκτήτες Charly και Victor δημιούργησαν ένα μενού που αποτίνει φόρο τιμής στις μπρασερί των αρχών του 20ού αιώνα, στις οποίες μπορούσες να απολαύσεις καλή γαλλική κουζίνα χωρίς να πληρώσεις μια περιουσία.

Τα πιάτα τους, σε φιλικές τιμές, ετοιμάζονται κάθε πρωί από τον σεφ Thibaut και την ομάδα του με φρέσκες και εποχικές πρώτες ύλες από ένα δίκτυο πενήντα παραγωγών, που οι ιδιοκτήτες ανακάλυψαν οργώνοντας τη χώρα και με τους οποίους συνεργάζονται χωρίς μεσάζοντες και με γνώμονα την αειφορία.

Όσο για τον χώρο της μπρασερί, καταλαμβάνει το ισόγειο ενός κτιρίου στην παρισινή συνοικία Poissonière και ανακαινίστηκε από το design studio Β3 Designers, με αναφορές στο κλασικό ντεκόρ των παρισινών μπρασερί. victoretcharly.com

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή