«Υποτροφίες Σταύρου Τσακυράκη»

«Υποτροφίες Σταύρου Τσακυράκη»

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτό είναι το όνομα που επέλεξε το Ποτάμι για τις υποτροφίες που θα δοθούν με τα χρήματα που έκανε δωρεά στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ως γνωστόν τον Οκτώβριο το Ποτάμι προσέφερε στο ΕΚΠΑ μισό εκατομμύριο ευρώ με τον όρο ότι τα χρήματα θα ενισχύσουν νέους ερευνητές Υποψηφίους Διδακτόρες οι οποίοι σε αντίθετη περίπτωση πιθανότατα να συνέχιζαν τις σπουδές τους στο εξωτερικό. Στην συνέχεια μετά από πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη που έγινε αποδεκτή από τον πρύτανη Αθανάσιο Δημόπουλο, η Σύγκλητος αποφάσισε οι υποτροφίες να έχουν την επωνυμία «Υποτροφίες Σταύρος Τσακυράκης», εις μνήμη  του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Σταύρου Τσακυράκη, ο οποίος υπήρξε και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Ποταμιού το 2014.

Την Κυριακή 24 του μήνα – και μετά από δίμηνη διαβούλευση – η ΜΕΣΥΑ (το αντίστοιχο της Κεντρικής Επιτροπής των άλλων κομμάτων) θα αποφασίσει την παύση λειτουργίας του Ποταμιού μετά από σχετική πρόταση του Πολιτικού του Συμβουλίου. Ως λόγοι της παύσης αναφέρονται «η αμετάκλητη απόφαση του Επικεφαλής να παραιτηθεί σε συνδυασμό με την πολιτική συγκυρία και τα όσα έχουν συμβεί και έχουν πλήξει πολλαπλώς το ΠΟΤΑΜΙ».

«Ο κίνδυνος να μετατραπούμε σε ‘’κόμμα σφραγίδα’’ είναι υπαρκτός και ανεξάρτητος από τις δικές μας προθέσεις», αναφέρει το Πολιτικό Συμβούλιο ζητώντας εξουσιοδότηση έτσι ώστε να ζητήσουν από το υπουργείο Εσωτερικών να σταματήσει η χρηματοδότηση του Κινήματός, η οποία σε αντίθετη περίπτωση θα εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι τις ερχόμενες ευρωεκλογές. Αν το υπουργείο Εσωτερικών δεν μπορεί για τυπικούς λόγους να σταματήσει τη χρηματοδότηση, τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ποτάμι θα ζητήσει το ποσό της ετήσιας επιδότησης του να πηγαίνει στην «υποτροφία Σταύρος Τσακυράκης» γεγονός που θα σημάνει ότι κάθε χρόνο 100.000ε, κατά μέσον όρο, θα δίνονται στο ΕΚΠΑ για την υποτροφία. 

Πάντως η αναστολή λειτουργίας του Κινήματός – όπως αναφέρει το Πολιτικό Συμβούλιο – δεν σημαίνει ότι τα στελέχη του Ποταμιού θα συνταξιοδοτηθούν. «Άλλωστε αρκετά στελέχη μας συνεχίζουν και σήμερα να πρωταγωνιστούν σε πολλά πεδία πολιτικής και βέβαια την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις ΜΚΟ, τα κοινωνικά δίκτυα», αναφέρει το κείμενο, και καταλήγει: «Όταν οι συνθήκες αλλάξουν και οι καιροί το απαιτήσουν είναι σίγουρο ότι θα βρούμε ξανά το δρόμο να ενωθούμε και να βοηθήσουμε τη χώρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή