Εποχή Μουρίνιο στην Τότεναμ

Εποχή Μουρίνιο στην Τότεναμ

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O «Special One» έγινε από χθες «Spurs One», αφού μέσα σε 12 ώρες η Τότεναμ ανακοίνωσε την κάθε άλλο παρά… αναίμακτη απόλυση του Μαουρίτσιο Ποκετίνο (έλαβε αποζημίωση 15 εκατ. ευρώ) και τη διαδοχή του στον πάγκο της λονδρέζικης ομάδας από τον Ζοζέ Μουρίνιο, που θα κάνει σε πέντε μέρες το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με τα «Σπιρούνια» κόντρα στον Ολυμπιακό.

Οπως ανακοίνωσε πρωί πρωί (ώρα 6.29 π.μ. τοπική) η Τότεναμ, ο Μουρίνιο αναλαμβάνει τις τύχες της ομάδες που πριν από λίγες ώρες είχε απολύσει τον άνθρωπο που την έφερε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του 2019. Το συμβόλαιο του Πορτογάλου έχει διάρκεια 3,5 ετών, δηλαδή έως το καλοκαίρι του 2023.

«Είμαι ευτυχής που έρχομαι σε σύλλογο με τόσο μεγάλη κληρονομιά και τόσο παθιασμένους οπαδούς. Η ποιότητα τόσο της ομάδας όσο και της ακαδημίας με συνεπαίρνει. Αυτό που με τράβηξε είναι η προοπτική συνεργασίας με αυτούς τους παίκτες», δήλωσε ο Μουρίνιο, που βρίσκει την Τότεναμ στη 14η θέση της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και ουσιαστικά στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ωστόσο, τα αποδυτήρια της Τότεναμ δεν είναι τα ευκολότερα στην Αγγλία. Ο Ποκετίνο φέρεται να απολύθηκε όχι μόνο γιατί είχε μόλις τρεις νίκες φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και επειδή είχε χάσει τον έλεγχο των αποδυτηρίων. Χθεσινό, δε, ρεπορτάζ της εφημερίδας Independent αναφέρει πως «δεν είναι όλοι οι παίκτες των Spurs χαρούμενοι βλέποντας τον κ. Ποκετίνο να αντικαθίσταται από τον κ. Μουρίνιο». Μεταξύ των παικτών που θεωρεί χαμένους από την προπονητική αλλαγή η εφημερίδα περιλαμβάνει τους Γιορίς, Λο Σέλσο, Σισοκό, Ερικσεν και Λαμέλα.

Η πρόσληψη του Πορτογάλου δεν κάνει μόνο πιο σύνθετη την επίσκεψη του Ολυμπιακού στο Λονδίνο, αλλά προσδίδει και έξτρα ενδιαφέρον στην αναμέτρηση της Τότεναμ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε δύο εβδομάδες (4 Δεκεμβρίου).

Η εφημερίδα Daily Mail «ξέθαψε» μια δήλωση του Πορτογάλου από το 2015, όταν είχε ισχυριστεί: «Δεν θα μπορούσα ποτέ να αναλάβω προπονητής στην Τότεναμ, διότι αγαπώ υπερβολικά τους οπαδούς της Τσέλσι…». Ηταν τότε που είχε αποκαλύψει ότι ο πρόεδρος της Τότεναμ Ντάνιελ Λίβι τον είχε προσεγγίσει και το 2007 για πρόσληψη, αλλά ο Πορτογάλος αρνήθηκε. Εντεκα μήνες μετά την προηγούμενη δουλειά του σε πάγκο, αυτόν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και με τη φήμη του να έχει δεχθεί ισχυρά πλήγματα, η πρόταση των «Σπιρουνιών» έγινε πλέον δεκτή.

Η έλευση του Μουρίνιο στο βόρειο Λονδίνο μπορεί να εξαγριώνει τους οπαδούς της Τσέλσι, ίσως να αποτελεί και πρόκληση για τον προπονητή της, Φρανκ Λάμπαρντ, αλλά πιθανότατα ικανοποιεί ιδιαιτέρως έναν παίκτη της… Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Γκάρεθ Μπέιλ θεωρείται φαβορί για να είναι μία από τις πρώτες μεταγραφές του Μουρίνιο, ακόμη και με μεγάλη περικοπή στις αποδοχές του. Ενόψει πιθανής επιστροφής στην πρώην ομάδα του ο Μπέιλ ανήρτησε, χθες, σχόλιο σε φωτογραφία του, λέγοντας ότι κατά σειράν αγαπάει την Ουαλλία, μετά το γκολφ, και τέλος τη Μαδρίτη.

Ο 56χρονος Μουρίνιο δεν πρόκειται, πάντως, να ζητήσει πολυδάπανες μεταγραφές τον Ιανουάριο, όπως φέρεται να είπε στη διοίκηση. Μάλλον τις φυλά για το καλοκαίρι…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή