Συνεχίζονται οι προσφυγικές ροές στα νησιά – Αντιδράσεις για τα κλειστά κέντρα

Συνεχίζονται οι προσφυγικές ροές στα νησιά – Αντιδράσεις για τα κλειστά κέντρα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη διάσωση και περισυλλογή 225 μεταναστών και προσφύγων, σε πέντε διαφορετικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού, τα περιστατικά αυτά σημειώθηκαν σε θαλάσσιες περιοχές των νησιών Σαμοθράκης, Λέσβου και Κω.

Άλλοι 210 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν το τελευταίο 24ωρο με λέμβους στα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία και Κρήτη.

Εν τω μεταξύ, το κυβερνητικό σχέδιο για την αποσυμφόρηση των νησιών προβλέπει – εκτός άλλων – κατασκευή και επέκταση Κλειστών Δομών σε 5 νησιά: Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο.

Ο δήμαρχος Σάμου, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης, ανακοίνωσε την Τετάρτη το βράδυ την πρόθεσή του να παραιτηθεί καθώς – όπως τόνισε σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο – δεν πρόκειται να δεχτεί η δημοτική αρχή και οι πολίτες του νησιού την δημιουργία μιας δομής που θα φιλοξενεί 5.000 και πλέον ανθρώπινες ψυχές.

Την ίδια ώρα, στον απόηχο των εξαγγελιών της κυβέρνησης για δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Βόρεια Χίο, χωρητικότητας 5.000 +40% ατόμων, σε έκτακτη συνεδρίαση οδηγείται το απόγευμα της Παρασκευής και το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου.

Ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης το βράδυ της Τετάρτης ενημέρωσε τις αντιπολιτεύσεις για την πρόθεσή του, με το σκεπτικό ότι για τις όποιες αποφάσεις θα πρέπει να τοποθετηθεί το ανώτερο όργανο αποφάσεων του Δήμου Χίου. 

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στον Δήμο Μυτιλήνης για το μεταναστευτικό έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, politischios.gr, lesvospost.com

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή