Πρόσωπα της Πέμπτης

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βραβείο του καλύτερου μοντέρ στην Ευρώπη κέρδισε ο Γιώργος Μαυροψαρίδης (φωτ.) στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου που θα απονεμηθούν στις 7 Δεκεμβρίου. Διακρίθηκε για το μοντάζ που έκανε στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Ευνοούμενη» και το σκεπτικό της επιτροπής ήταν ότι ξεχώρισε «για το ταλέντο και τον καινοτόμο ευφυή τρόπο με τον οποίο έδωσε μια αβίαστη και οργανική ροή στην ταινία, παιχνιδιάρικη σαν ένα παιχνίδι ντάμας».

(…) Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια της ποπ, Lizzo (φωτ.) με 8 υποψηφιότητες, προηγείται στην κούρσα των βραβείων Γκράμι 2020 όπως ανακοινώθηκε χθες. Ακολουθούν οι Billie Eillish και Lil Nas X με έξι υποψηφιότητες και οι Ariana Grande, H.E.R. και Finneas O’Connell με πέντε. Τον ρόλο της παρουσιάστριας έχει αναλάβει η Αλίσια Κις, ενώ η 62η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιανουαρίου στο Staples Center του Λος Αντζελες.

(…) Στον Γεώργιο Σκληρό (φωτ.), εισηγητή των μαρξιστικών ιδεών και της κοινωνιολογικής ανάλυσης στην Ελλάδα, είναι αφιερωμένη η δεύτερη εκδήλωση του κύκλου «Λόγος 7», με τίτλο «Γεώργιος Σκληρός, 100 χρόνια από τον θάνατό του». Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, από 19.30 έως 21.30, στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (Πύργος Βιβλίων), στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με είσοδο ελεύθερη στο κοινό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή